sandblæsning af hus

Sandblæsning – Gode råd og praktisk info

Sandblæsning bruges kort sagt til at rengøre overflader, inden du foretager en facaderenovering, maler facaden eller foretager dig andre ændringer.

En facademur vil typisk gemme på en hel række forskellige ting og sager, som bør fjernes og renses helt væk, før du kan foretage en ordentlig renovering af facaden. Der kan f.eks. være tale om gammel maling, kalk, snavs og løs puds.

Gå til 3byggetilbud.dk og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsning

Alle disse rester bør fjernes, inden du påbegynder en pudsning af facaden, eller før du begynder at male. Problemet med disse rester er nemlig, at hvis du blot påbegynder renoveringen uden at fjerne resterne, så vil den nye overfladebehandling ikke holde ordentligt.

Sandblæsning skal udføres korrekt

Sørger du derimod for at få udført en professionel sandblæsning af facaden først, så er du sikret, at din overfladebehandling har langt bedre vilkår og muligheder for at holde i rigtig mange år fremover.

På samme måde vil du opdage, at du hurtigt skal ud og have fat i en murer eller anden håndværker igen relativt hurtigt, hvis du undlader at få foretage en sandblæsning inden overfladebehandlingen påbegyndes. Puds og maling vil nemlig ikke holde særlig længe, og så har pengene været spildt.

Når det kommer til sandblæsning før facaderenovering, så er der altså ikke tale om, at ”penge sparet, er penge tjent”. Tværtimod kan du begynde helt forfra, når malingen begynder at krakelere og pudsningen ikke binder ordentligt, fordi du undlod at få udført en korrekt og nødvendig sandblæsning først.

Hvad koster sandblæsning?

Prisen på sandblæsning varierer meget, og den baseres ud fra en lang række parametre og medvirkende faktorer.

Typisk vil forhold såsom materialer, behov, samlet behandling, tilgængelighed og opgavens overordnede omfang spille ind på prisens størrelse. Hos mange firmaer udregnes prisen på sandblæsning isoleret set ud fra en fast pris pr. m2.

Det anbefales dog, at du tager kontakt til et murerfirma eller et andet håndværksfirma og forhører dig om muligheden for at få udført sandblæsningen og resten af facaderenoveringen som en samlet opgave.

På den måde kan entreprenøren give dig et godt tilbud, som typisk vil spare dig en hel del, når du samler de forskellige opgaver under samme udbyder. Det er også klart, at prisen vil afhænger af, om der er tale om våd- eller tørblæsning, om du vil betale for afdækning af døre og vinduer – samt meget andet.

Hvis du er på jagt efter den billigste og bedste pris på sandblæsning af hus, så anbefaler vi, at du indhenter tre gratis tilbud via 3byggetilbud.dk som formidler kontakt mellem dig og tre professionelle og godkendte håndværkere.

Hvornår på året bør jeg få sandblæst min facade?

Du kan få udført sandblæsning af din facade året rundt. Det kan variere en anelse fra hus til hus, da materialet kan have betydning. Men generelt set er der intet til hinder for, at du sandblæser og renser din facade i vinterhalvåret.

Ifølge en lang række fagfolk og eksperter på området skader det absolut intet, at facaden står helt renset og afblæst henover vinteren. Den behandlede overflade og murværk vil have lettere ved at ånde, og den smule fugt, som murværket optager, skader ikke.

Sådan finder du den bedste pris på sandblæsning

Når du skal finde en leverandør til dit projekt, så er det værd at bruge lidt tid på at kigge tilbuddene igennem. Der kan nemlig være stor forskel på priserne mellem de enkelte firmaer, og du kan spare mange tusinde kroner ved at gå lidt kritisk til værks.

Det absolut bedste og nemmeste sted at finde et godt tilbud på sandblæsning er på nettet. Med et par hurtige søgninger på Google finder du nemt frem til flere forskellige firmaer, som leverer sandblæsning og eventuelt total facaderenovering i dit nærområde.

Vi anbefaler: Brug tilbudstjenester til indhentning af tilbud og spar mange penge


Du kan også vælge at bruge nogle af de store tilbudstjenester, som opstiller forskellige tilbud på firmaerne ud fra dine kriterier. Derudover er der efterhånden kommet en række virkelig kompetente udbudstjenester rundt omkring på nettet.


Disse udbudstjenester fungerer typisk ved, at du beskriver din opgave, i dette tilfælde sandblæsning, hvorefter du får tre gratis og uforpligtende tilbud fra forskellige leverandører. Herefter kan du frit vælge og vrage, og dermed tage imod det tilbud, som passer dig bedst. Og hvis tilbuddene ikke er noget for dig, så er du i din fulde ret til at takke nej tak.


Hvorfor er det en god idé at bruge tilbuds-/udbudstjenester på nettet?

Der er nogle helt klare fordele for dig, som forbruger, når du gør brug af udbudstjenesterne på nettet, når du skal finde en leverandør af sandblæsning.

Den største fordel er, at prisen vil være ekstra god, fordi de tre håndværkere, som får lov til at give dig et tilbud, alle kæmper mod hinanden for at give dig det absolut bedste tilbud og derved få dig som kunde.

Konkurrencen internt mellem firmaerne er dermed med til at presse prisen lidt eller meget ned, end hvis du tog telefonen i hånden og ringede til det første det bedste firma, du kunne finde i din lokale telefonbog.

Der er med andre ord rigtig mange penge at spare, dels ved at søge efter et godt tilbud på sandblæsning på nettet, og dels ved direkte at gå til de forskellige udbudstjenester, som serverer tre gratis og uforpligtende tilbud på et sølvfad til dig.

Sådan kan en sandblæsning af hus forløbe

Hvor meget sviner det?

Sandblæsning sviner og støver en helt del, og kan også være sundhedsskadelig – bemærk – hvis den ikke udføres korrekt.

Og med korrekt menes der, at sandblæsningen udføres med det rigtige, professionelle udstyr, både hvad angår sandblæseren, materialet og ikke mindst sikkerhedsudstyret såsom maske, handsker osv.

Derfor er det også en rigtig god idé at få et professionelt firma til at udføre sandblæsningen. Firmaet har nemlig erfaring med alt, hvad der relaterer sig til opgaven – heriblandt afdækning af døre, vinduer, afløb osv. På den måde er du helt sikker på, at ingenting tager skade af blæsningen.

Afdækning af døre og vinduer

Hvis du hyrer et firma, f.eks. en lokal murer, til at foretage sandblæsningen i forbindelse med din facaderenovering, så vil han typisk være behjælpelig med korrekt tildækning/afdækning af diverse åbninger, som kan tage skade af blæsningen.

Hvis du selv vælger at udføre sandblæsningen, eller hvis du som minimum selv vælger at stå for tildækningen, så skal du sørge for at tildække døre, vinduer, ventilationer, afløb osv.

Du kan eventuelt forhøre dig hos din murer eller anden håndværker, inden sandblæsningen finder sted. Spørg ind til eventuelle åbninger, du har glemt at dække til, så du er helt sikker på, at du har fået det hele med.

Udstyr og vejledning til gør-det-selv-sandblæsning

Hvis du gerne vil spare penge på sandblæsningen, så gør-det-selv metoden langt fra det optimale valg. Det bør du få at vide allerede nu, da du hurtigt kan brænde nallerne på at påbegynde sådan et projekt selv.

Der skal bruges meget forskelligt udstyr – dyrt udstyr, vel at mærke. Derudover skal du have fat i en række nødvendige og korrekte materialer, du skal bruge udstyr til tildækning, kompressor og selvfølgelig selve sandblæseren.

Vælger du dog alligevel at gå i krig med opgaven på egen hånd, måske fordi du er en stolt gør-det-selv mand, så kommer her en række nødvendige informationer til dig. Det skal i øvrigt siges, at meget af udstyret kan lejes.

Du behøver med andre ord ikke at gå ud og købe det hele. Det kan dog stadig hurtigt løbe op, hvis du vælger at leje udstyret.

sandblæsning tilbud

Hos 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis tilbud på sandblæsning af hus ved at udfylde en tilbudsformular som denne

Nødvendigt udstyr for at udføre en korrekt, sikker og holdbar sandblæsning af facade:

En kraftig og effektiv kompressor – Du skal bruge en virkelig solid og voldsom kompressor for at nå op på de 8-10 bar, som der kræves for at opnå en optimal sandblæsning.

Ved lavere tryk kan du simpelthen ikke udføre opgaven ordentligt, og resultatet vil blive dårligt. En kompressor af den rigtige kaliber kan snildt koste mellem 4.000 og 6.000 kroner, hvis du finder den billigt på nettet.

Materiale til sandblæsning – Du skal også bruge korrekt materiale, når du udfører opgaven. Hvis du bruger for groft sand og for højt kompressortryk, så kan det ødelægge din facade, hvis denne er mere porøs og skrøbelig.

Omvendt kan du også komme ud for at bruge for mildt og fint materiale, hvis facaden omvendt kræver en mere robust behandling for at få det bedste resultat.

Du kan købe materialer såsom kvartssand, glasperler, jerngrit eller sågar knuste nøddeskaller i dit lokale byggemarked eller på nettet.

Vær opmærksom på regler og vejledninger

Vælger du at kaste dig ud i at udføre en sandblæsning på helt egen hånd, så skal du i øvrigt være opmærksom på en række regler herom.

Der forefindes en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som skal være i orden og overholdes, når du udfører en sandblæsning. Disse kan du finde i arbejdstilsynets vejledning.

Derudover skal du også være opmærksom på, at det er din pligt og dit ansvar at melde dette til kommunen, fra hvem du også skal have en godkendt tilladelse først. Denne tilladelse skal du indhente 14 dage før, projektet går i gang.

Derudover skal du sørge for at orientere dine naboer om sandblæsningen. Dette skal du gøre senest 2 dage før, denne finder sted, i henhold til loven.

Få hjælp af et professionelt firma og lad dem klare det hele

Hvis det virker som en stor og uoverskuelig opgave at klare sandblæsningen helt selv, så kan du altid få en murer eller anden håndværksfirma til at klare det for dig.

Ud over selve sandblæsningen vil firmaet nemlig også typisk sørge for at ansøge om tilladelse hos kommunen samt klare orienteringen af dine naboer mv.

Vil du gerne have et godt tilbud fra et eller flere murerfirmaer?

Hvis du er på jagt efter et elle flere super gode tilbud fra murerfirmaer i nærheden af dig, så anbefales det at benytte tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *