10 gode råd til din boligrenovering

Annonce: Det er ikke altid lige til når boligen skal renoveres. For mange kan det være svært at bibeholde det store overblik og derfor bliver det en hårdere proces end det behøver at være. Derfor giver vi her 10 gode råd til din boligrenovering. Hvad skal du huske og hvordan kommer du igennem renoveringen med størst muligt overskud? Læs med her.

Overblik

Indled processen med at skabe et overblik. Hvad skal renoveres, hvornår og hvordan? Her er det en god idé at få udformet en udførlig tidsplan, samt en liste over, hvilke materialer I ønsker skal være gennemgående i renoveringen.

Tag kontakt til en rådgiver

Det kan være en stor hjælp at tage kontakt til en rådgiver, fx en arkitekt eller entreprenør. Entreprenøren er ikke direkte en rådgiver, men har som oftest stor erfaring inden for byggeprojekter som muligvis minder om dit. Entreprenøren vil kunne hjælpe dig med at give en fornemmelse af leveringstid på materialer mm. Det er praktisk viden, fordi det kan give jer et godt udgangspunkt for at lægge en tidsplan – og forhåbentlig undgår at projektet skal stå stille.

Tag tidlig kontakt til forhandlere og fagfolk

For at I sikrer jer at være bedst muligt forberedt, kan det også være en god idé at tage ud og snakke med diverse forhandlere tidligt i processen. På den måde får I gode råd fra fagfolk, får indsigt i leveringstider og god vejledning til at vælge de helt rigtige materialer.
Man er sjældent ekspert i alt fra start, så derfor er det altid en god idé at spørge om hjælp. På sparvinduer.dk står de eksempelvis altid klar til at vejlede og hjælpe jer med at finde de rette vinduer og døre til jeres bolig.

Budget

Det kommer formentlig ikke som nogen overraskelse, at I skal sørge for at lave et udførligt budget. Som mange allerede ved, så ender renoveringer ofte med at blive dyrere end man først troede. Og af netop den grund anbefales det at I lægger 15-30% ekstra oveni. Så er der luft i budgettet til de ting I har glemt fra start, og I skal ikke bekymre jer om uforudsete udgifter.

Vær realistiske

Selvom det er let at blive revet med af stemningen, så er det vigtigt at I er realistiske omkring hvor meget I selv kan lave under renoveringen. Store dele af renoveringen kræver ofte mere tid og flere kræfter end først antaget, hvilket kan være en katalysator til forsinkelser og fejl.

Vær derfor realistiske omkring hvilke opgaver I selv har tid og ekspertise til at varetage. En boligrenovering kan i forvejen være en hård proces, så der er ingen grund til at gøre det mere udfordrende.

Hvor skal I opholde jer under ombygningen?

Jeres boligsituation vil formentlig se noget anderledes ud så længe ombygningen står på. Derfor er det vigtigt at tage stilling til, hvor I skal bo under ombygningen.
Det er der flere løsninger på. Nogle vælger at finde en midlertidig bolig under ombygningen. Det anbefales særligt, hvis ombygningen er omfattende og indbefatter store dele af boligen.

Andre har mulighed for at renovere boligen rum for rum. I så fald vil I formentlig kunne undgå at skulle ud og anskaffe en midlertidig bolig, og i stedet leve på færre kvadratmeter så længe ombygningen står på.

Vær realistiske og tænk på jeres velvære.

Arbejdsfordeling

For jeres egen og parforholdet/familiens skyld, bør I aftale en klar arbejdsfordeling. Hvis I selv tager teten som byggeleder, skal I kalkulere med at det tager minimum 15 timer om ugen. Derudover skal tiden I bruger på andre dele af renoveringen regnes oveni.

Vær tålmodige

Tålmodighed kan være en svær disciplin når man gerne vil se det færdige resultat af en ombygning hurtigst muligt. Især hvis renoveringen har stået på i længere tid. Men det er altså ret normalt, at en ombygning forsinkes undervejs, og hvis du først bliver utålmodig, så kan du hurtigt gøre situationen værre. Der kan være mange uforudsigelige omstændigheder, som har indflydelse på jeres bolig ombygning.

Bed om hjælp

Husk at der ikke er nogen skam i at bede om hjælp. Det kan være at I undervejs får behov for at spørge venner og familie om hjælp til børnepasning, lån af værktøj eller til at male en væg. Oftest vil jeres netværk gerne gøre en indsats for at hjælpe jer, så de både kan få tid med jer og jeres børn, men også fordi det giver overskud at gøre noget godt for andre. Så tøv ikke med at spørge.

Nyd processen

Selvom det kan være hårdt – så husk at nyde processen! Det er en vild proces at være den del af og husk på at det er rammerne for jeres bolig og familie de næste mange år. Sørg for at have det sjovt og værdsætte at I har mulighed for at skabe jeres helt eget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *