10 tips til at gøre din træning sjovere

Det er ikke altid let af finde motivation til at komme i gang med at komme op på løbebåndet, støve håndvægtene af eller få gået den tur. Men vi kan måske hjælpe dig lidt på vej, her er i hvert fald 10 tips til at gøre din træning lettere og sjovere.

  1. Skift til du finder noget der passer til dig. Når du prøver noget, så giv det 3 uger, hvis du efter 3 uger stadig føler det er en straf så prøv noget andet. Motion skal være sjovt, det er umuligt at holde fast i noget som en straf hver gang.

  1. Mål dig selv og din udvikling. Det er ikke altid vægten falder fordi du træner, da du samtidig tager på i muskler. Så sørg for at måle på så meget som muligt, da du på den måde konstant får succes oplevelser.

  1. Nyd din succes. Succesoplevelser er den benzin, der holder dig og din træning på sporet. Sæt derfor opnåelige mål og fejr det, når du når dem. Lov f.eks. dig selv, at du vil træne to gange om ugen, cykle på arbejde hver dag eller måske bare gå 15 minutter.

  1. Små ændringer – Stor effekt. Din krop er som udgangspunkt magelig og klog. Derfor vender den sig hurtigt til din træning hvis du altid laver det samme. Sørg derfor for at ændre en lille smule på dit program hver fjerde uge, det er også med til at holde det sjov for dig selv.

  1. Brug din smartphone. Uanset om du er til løb, yoga, styrketræning eller dans, findes der et hav af applikationer til din telefon, som kan motivere dig, når du træner. De fleste af disse applikationer er gratis og super sjove. Der findes eksempelvis en løbe app hvor du skal flygte fra zombier.

  1. Walk and talk. Træn sammen med andre, det er hyggeligere og kan ofte hjælpe dig med at komme ud af døren hvis du har svært ved det. Skal du snakke længe i telefon? Tag headsættet på og gå en tur imens.

  1. Vælg det du bedst kan lide. Vælg den motionsform, der giver dig energi. Motion, der udmatter dig fuldstændig, vil på sigt faktisk øge mængden af stresshormon i kroppen, og det går ud over immunforsvaret. Det er dog vigtigt at kende mærke forskellen på træt og udmattet, træt er en god ting. Der er mange motionsformer at vælge imellem, du kan springe på løbebåndet, eller begynde på en sport.

  1. Lidt er bedre end ingen ting Du behøver ikke svede i 45 minutter for at få resultater, 3 * 10 minutter i løbet af dagen er også rigtig fint, hvis du har en travl dag.

  1. Start stille op. Vil du gerne i gang med at løbe? Hemmeligheden er at starte langsomt − langsommere end du har lyst til − og få det til at svinge. Du skal i starten slet ikke fokusere på hvad andre kan eller hvor hurtigt du selv gerne vil løbe. Det vigtigste er du kommer afsted.

  1. Planlægning. Sæt dig ned en gang om ugen og planlæg din træning. Skriv det i kalenderen og book tid med det samme. Så er det svært at løbe fra.