3 ting du ville ønske du vidste før du flyttede hjemme fra

Annonce:

Det er en stor ting at flytte hjemmefra, og selvom det generelt er meget spændende når man flytter hjemmefra for første gang, så er der også en masse ting som man skal tage stilling til. Du skal pludselig tage stilling til alt fra budgetter og mad til om du vil have et hvidt vitrineskab stående i din stue. I og med at der er så mange ting man skal tage stilling til, så er det også rart med lidt hjælp fra familie og venner.

Men på trods af at ud får en masse hjælp, så er der visse ting som man kun kan lære ved at stå i situationen selv. Derfor gælder det om at erfare en del på egen hånd, og på den måde vokse og blive mere moden. Det betyder dog ikke at man SKAL begå samme fejl som så mange andre, da man sagtens kan undgå at begå visse, hvis blot man lytter til de gode råd man får med på vejen.
I denne artikel giver vi et netop dette – et par gode råd til første gangs flytteren, der synes det hele er lidt uoverskueligt, og dermed godt kunne undgå at træde forbi alt for mange gange.

Forsøg at undgå private udlejere

Private udlejere er som sådan ikke ”onde”, men det er bare ofte dem der forsøger at slippe af sted med de fleste ting. I og med at de fleste private udlejere ikke har mange bygninger, og dermed også mange lejere, så kan de til tider godt forsøge at skrabe penge sammen der hvor de nu end kan. Det er bare meget uheldigt, at det så ofte er lejeren, det går ud over, og så endda bare fordi lejeren ikke er opmærksom på sine rettigheder.

Man bør derfor forsøge at leje sig ind i større bygninger med en god administration, hvor man også vil blive behandlet godt.

Du behøver ikke at have alt klar før flytningen

En af de ting de fleste misforstår er, at man altså ikke behøver at have indkøbt alt før man flytter ind. Faktisk så kan det ofte vise sig at være en fejl at købe alt før indflytning, netop fordi man først finder ud af dynamikken i hjemmet efter man har boet der i nogle uger. Det er altså ikke sikkert at de planer du har lagt for lejligheden oppe i hovedet, udspiller sig så godt i realiteten, hvorfor det kan være en fordel kun at handle det nødvendige, eller det som man nu engang er stensikker på ville, fungerer godt i lejligheden.

Find en god room-mate

Det er ikke sikkert at du har overvejet at bo med en roomie endnu, men med mindre du har en kæreste at flytte sammen med, så kan det faktisk være en rigtig god idé. Ikke blot giver det godt selskab, men det er også billigere at flytte hvis man er to om at dele.

Sørg for at find en som deler nogenlunde samme værdier som dig, således der ikke kommer konflikter ud af rengøring, oprydning og/eller økonomi.