det perfekte soveværelse

3 tips til det perfekte soveværelse

Soveværelset er et af de vigtigste rum i boligen. Det virker måske som et kedeligt og ligegyldigt rum, men det har en stor betydning for vores hverdag at vi sover godt. Og for at sove godt, er indretningen af soveværelset afgørende. Der kommer derfor 3 gode råd til det perfekte soveværelse her.

Den rigtige belysning

Det vigtigste for at have et godt soveværelse er, at du sørger for at have den rigtige belysning i rummet. Vores søvnmønster er grundlagt efter at sove når det er mørkt og være oppe når det er lyst. Det er derfor vigtigt, at du har den rigtige belysning i dit soveværelse.

Du skal derfor først og fremmest have et par mørklægningsgardiner, så du kan mørklægge rummet. Om sommeren sover har vi ofte brug for at sove, selvom det er lyst, og det kan godt være svært for mange, og et par gardiner kan derfor være afgørende for din søvn.

Når du har gardiner på plads er næste punkt, at sørge for at have de rigtige lamper i soveværelset. Hvis du ofte skal op og tisse om natten, kan det hurtigt ødelægge din søvn, hvis du kun har en lampe, der lyser kraftigt og måske lyser hele rummet op.

Du bør derfor overveje at have en lampe, der lyser med noget ikke kraftigt lys, gerne i nogle orange eller røde nuancer, så du kan tænde den om natten, og undgå at vågne for meget op. Sådan en lampe er også god at have om aftenen, når du er på vej i seng.

Indret rummet så det passer til dig

Det næste punkt gælder indretningen af rummet. For at føle dig godt tilpas i soveværelset, er det vigtigt at du har indrettet rummet, så det passer godt til dig. Det er blandt andet en god idé selv at vælge farven på malingen. Specielt hvis du lige har købt ny bolig, er det en god idé at male væggene, så du har sat dit eget præg på boligen. Husk dog altid at være sikker på at købskontrakt og andet er i orden, inden du begynder at bruge energi på at male. Du kan evt. søge rådgivning hos en boligadvokat, så du er sikker på at alt er i orden.

Du kan også tænke over hvilken dekoration du gerne vil have i dit soveværelse, så du føler dig bedst muligt hjemme.

Gode møbler

Det sidste punkt, behøver egentlig ikke så meget forklaring. En god seng, en varm dyne og noget flot sengetøj er selvfølgelig også vigtigt, for at dit soveværelse er indrettet godt, så du kan få den perfekte nattesøvn.

Overvej at lave en skillevæg

Hvis dit soveværelse har flere funktioner, kan du overveje at lave nogle små skillevægge i rummet, for at opdele det. Det kan fx være du bruger soveværelset som kontor, hvis du bor i en lille lejlighed eller bruger rummet halvt som stue og har en sovesofa.

Vi bruger også alle sammen vores soveværelse til påklædning, så soveværelset har ofte flere funktioner.

Du kan nemt lave nogle små skillevægge, du kan fx bruge en reol, et tøjstativ eller hænge nogle gardiner op, så der kommer en lille adskillelse i rummet. Når du har opdelt soveværelset kan du bedre slappe af, når du skal sove, så du ikke har arbejde eller andet i tankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *