3 tips til at indrette din stue i nordisk stil

Dette indhold er sponsoreret

I løbet af de sidste par år har den nordiske indretningsstil virkelig vundet indpas i de danske boligtrends og indretningstendenser. Mange af os danskere er blevet store tilhængere af den nordiske stil, fordi den netop indkapsler mange af de værdier, som vi længe har været glade for i Danmark. Den nordiske stil inddrager nemlig naturen i høj grad og er meget minimalistisk og enkel i sit udtryk. Samtidig må indretningen gerne være lys og luftig, men med smukke detaljer der skaber en kontrast til det minimalistiske udtryk. Det lyder måske simpelt nok, men det kræver en skarp indretningssans for at få alle elementer til at spille. Derfor vil vi her i artiklen komme med tre tips til, hvordan du kan fange den nordiske stil i din stue.

Brug naturlige materialer

Et gennemgående tema i den nordiske stil er de naturlige elementer. Naturen er især vigtig i dag, fordi mange bor i byområder, hvor der er langt til naturområder og åbne landskaber. Derfor er det netop blevet så populært at lukke naturen ind i indretningen, fordi vi savner den i vores dagligdag. Det kan være naturmaterialer som forskellige træsorter, sten, flet, bambus, planter og læder. Den hurtige og nemme løsning er at bruge en masse planter i indretningen. Planter tilfører liv til rummet, fordi de i sig selv er levende organismer og samtidig giver de grønne farver en følelse af at være tæt på naturen. Hvis du ønsker at gå all in på naturen, så bør du også lege med tanken om at anskaffe dig nogle større møbler i naturmaterialer. Et vigtigt og centralt møbel som dit spisebord kan du eksempelvis overveje at udskifte til et sildebensbord i røget egetræ. Det mørke træ har et eksklusivt og elegant udtryk, som skaber en smuk kontrast til den enkle og minimalistiske indretning.

Luk lyset ind

En vigtig del af den nordiske stil er også de lyse elementer. Det kan være noget så simpelt som at vælge de lyse gardiner frem for de mørke eller at holde farvenuancerne på både møbler, vægge og tekstiler i neutrale farver såsom hvid, lysegrå, beige eller lysebrun. Lyse farver og lyst interiør gør, at stuen virker indbydende, fordi det signalerer en form for overskud og afslappet energi. Det giver din stue en meget let fornemmelse, der smitter af på dig selv og dine gæster. Især i Danmark, hvor vi har flere mørke vintermåneder end lyse sommermåneder, er lyset alfa og omega, så vi ikke føler os indespærret og isoleret i et mørkt og koldt rum i de lange vintermåneder. Hvis du sørger for at lukke lyset ind i din indretning, kan du undgå dette.

Fremhæv detaljer gennem kontraster

Vores tredje og sidste tip omhandler kontraster. Kontraster er et effektivt værktøj til at skabe spænding i indretningen og til at give et rum lidt mere kant og personlighed. Hvis hele indretningen i din stue er i lyse, varme og bløde farvenuancer og materialer, kan du eksempelvis vælge at have en sort læderstol stående i hjørnet. Dette vil skabe en dramatisk effekt, fordi stolen vil springe i øjnene som en direkte modsætning og kontrast til resten af stuen. Samtidig vil det også flytte fokus hen på stolen, så det er altså en virkningsfuld metode til at fremhæve et møbel eller andet, som du gerne vil tildele særlig opmærksomhed.