5 gode råd til at forbedre din bolig

Når man er boligejer, er det vigtigt at have overblikket over sin boligs tilstand. Der er nemlig utrolig mange ting, som man skal være opmærksom på som husejer.

Derudover kan der være mange penge at spare, hvis man får lavet sine ting både rigtigt og rettidigt. Her er det afgørende, at man kender sin egen begrænsning og får noget professionel hjælp af faglærte håndværkere, såsom en god tømrer.

Det bliver nemlig oftest dyrere i sidste ende, hvis man selv prøver at lave noget på sin bolig, som man egentlig hverken har erfaring eller viden til at lave.

Derfor denne samling af 5 gode råd, som kan forbedre både din bolig og din økonomi. Fokus er især på tømrerarbejdet, da det er noget af det vigtigste og sværeste arbejde for ikke professionelle.

Få en god tømrer til at skifte boligens tag

Den måske største og vigtigste renovering af din bolig er taget. Et sundt og funktionelt tag er altafgørende for hele boligens sundhed og varmeøkonomi.

Er taget ikke lagt korrekt, kan der opstå kuldebroer, som igen kan medføre skimmelsvamp i boligen. Derudover kan fejl gøre taget utæt, som lader fugt trænge ind, hvilket også kan give skimmel og nogle gange direkte vandskader.

Hele isoleringen af taget er også vigtigt, da der er potentiale for at spare rigtigt meget energi, hvis isoleringen er både rigtig og tilstrækkelig.

En anden vigtig ting for din varmeøkonomi er boligens vinduer. Der er en verden til forskel på gamle utætte og punkterede vinduer, sammenlignet med moderne termoruder.

Energi er dyrt, så i det lange løb er det bare med at få skiftet dine vinduer til nogle moderne og økonomiske, hvis du vil spare penge.

Ligeledes bør husets døre også skiftes, da dette også er vigtigt for husets varmeøkonomi. Nye vinduer og døre giver desuden huset et fantastisk flot look, og er med det at forbedre helhedsindtrykket på boligen markant.

Det fjerde råd er at få tjekket husets fundament. Et dårligt fundament kan føre til alvorlige skader hen af vejen. Opdager man dette i tide, kan der laves mange foranstaltninger, så du slipper for dyre regninger senere hen.

Sådan finder du den rigtige håndværker

Det 5. og sidste råd handler om, hvordan du finder den rigtige håndværker til opgaven.

Det første og vigtigste skridt til en veludført håndværksopgave, er nemlig at vælge de rigtige håndværkere. Her er der lidt forskellige måder at gøre dette.

Bor man i en mindre by, så kan det være en stor fordel at vælge en lokal håndværker. Bor man f.eks. i Aabybro, Vadum eller Blokhus kan man med fordel vælge en håndværker fra denne del af Nordjylland.

En lokal håndværker lever på sit gode ry. Risikoen for at blive snydt er derfor langt mindre, da det vil ødelægge den lokale håndværkers forretning totalt. Derfor giver det god sikkerhed og god mening at vælge den lokale håndværker, når du skal have udført arbejde på huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *