bjælkehus

Bjælkehuse – Guide

Er der noget hyggeligere end de charmerende bjælkehuse, der bare emmer af natur og gode, levende materialer? Nej, vel. Hvis du lige nu sidder og overvejer at vælge træ som byggemateriale til dit nye hus, så er du godt på vej til at tilføre dit hus netop denne naturlige og ægte nordiske stemning. Her finder du lidt inspiration til dit valg af hus og til forløbet af byggeprocessen.

Et bjælkehus efter hele familiens smag

Byg nyt bjælkehus, som er tilpasset jeres personlige ønsker og behov. Udbuddet af forskellige typer bjælkehus er stort, og går du blot en tur i dit nærmeste sommerhusområde, får du hurtigt et indtryk af mangfoldigheden. Måske har du allerede fundet dine favoritter blandt nyere eller ældre huse. Ellers kan de mange varianter hos udbyderne være udgangspunktet for, at du udformer dit eget hus i træ; et materiale du kan bruge både inde og ude.

Udvalget af bjælkehustyper omfatter blandt andet den helt enkle arkitektoniske stil, som er karakteriseret ved regulære rum og selvfølgelig en maksimal udnyttelse af pladsen. Overvejer du et bjælkehus i denne slags design, kan du forvente, at tagtype og terrasser udtryksmæssigt følger husets minimalistiske udtryk. Husets areal og rumfordeling kan tilpasses dit individuelle pladsbehov.

Dit moderne bjælkehus kan bruges året rundt, og er der brug for mange kvadratmeter kan det nemt lade sig gøre i såvel længehuse som i vinkelhuse.

Vær med til at forme dit drømmehus

I valget af hus er det nødvendigt for såvel store som små familier at finde den rette kombination af komfort og funktionalitet. Og lige præcis når du bygger nyt, er det en oplagt mulighed for at få familiemedlemmernes forskellige behov for børneværelser, køkken-alrum, sauna, spa og udendørs terrasser til at gå op i en højere enhed. Det gør unægtelig dagene sjovere, når alle får deres ønsker opfyldt. I får samtidig et hus, som byder på gode oplevelser mange år ud i fremtiden.

Drømmer du om et selvbygget bjælkehus, findes der løsninger, hvor du selv varetager byggeprocessen helt eller delvist i dialog med arkitekter og byggerådgivere. Huset udformes efter dit valg på baggrund af det store udvalg af hustyper, og hvis du ønsker det, leveres det helt færdigbygget på grunden. Det spændende alternativ er, at du selv vælger at varetage den praktiske opbygning af boligen.

Sommerhusstemning året rundt

Bjælkehusets samspil med omgivelserne er vigtigt for at skabe den rette feriestemning. Der skal kæles for udsigten og de private, uforstyrrede hjørner af terrasserne, og I skal have mulighed for at få de bedste naturoplevelser i og omkring bjælkehuset. Derfor er arkitekturen i de forskellige hustyper fleksibel, og husets indretning og orientering på byggegrunden kan blandt andet tilpasses stedets sol- og lysforhold.

Når du vælger at bygge et bjælkehus, får du et topmoderne, velisoleret hus, som emmer og ånder af liv. Bjælkehuset er nemt at varme op og kan selvfølgelig bruges både sommer og vinter. Så glæd dig til at drømme videre om indretningen af dit minimalistiske bjælkehus, det luksuriøse udlejningsprojekt eller det hyggelige vinkelhus, der let rummer en stor familie med børn i alle aldre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *