Der er mange fordele ved et hjemmekontor

Flere og flere arbejder hjemmefra. Det er praktisk, fordi du kan bo længere fra dit arbejde, uden at det har betydning. I nogle jobfunktioner har medarbejderne næsten udelukkende hjemmearbejdspladser, fordi det er langt mere hensigtsmæssigt end fysisk fremmøde. Desuden har hjemmekontoret den fordel, at du i højere grad selv kan strukturere din arbejdsdag. Hvis du arbejder bedst sent om aftenen, er der intet til hindring for, at det er på dette tidspunkt, du får det meste fra hånden.

Arbejdsliv og fritid

Find den arbejdsform, der passer dig bedst. Det kan være godt at gøre sig klart, hvordan det fungerer for dig, så du undgår at blive overrumplet af arbejde, når du allerhelst vil holde fri.

Du kan vælge at være fleksibel, så arbejdet tilpasser sig dine andre aktiviteter i livet eller omvendt have en fast arbejdsrutine i et planlagt tidsrum, der tilpasses dit øvrige liv. For nogle har det stor værdi, at arbejde og fritid er klart afgrænsede, hvorimod andre trives godt med at lade arbejdslivet glide i ét fritiden. Husk i alle tilfælde at holde pauser i løbet af arbejdsdagen, så du giver hjernen en pause og på den måde fremmer din koncentrationsevne.

Indretningen af hjemmekontoret

Et hjemmekontor kræver ikke meget, og uanset om du har et stort eller lille rum, måske blot et lille hjørne, så kan det lade sig gøre at skabe en god arbejdsplads. Nogle af de vigtigste elementer er et godt skrivebord, som kan rumme din computer, mapper, de nødvendige papirer og andet, du har brug for i løbet af din arbejdsdag. Derudover er en god stol altafgørende for at have en god siddestilling og undgå spændinger. Desuden er det vigtigt at overveje rummets lysindfald, så solen ikke gør det umuligt at se ordentligt på skærmen eller hæver rummets temperatur uhensigtsmæssigt. Plisségardiner kan være gode til at afskærme. Find dine gardiner på: gardinbussen-prisgaranti.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *