Du bør jævnligt få udført radonmålinger af din bolig

Uanset om du er bosiddende i en villa, i et rækkehus eller derimod i en lejlighed, så kan det være en rigtig god idé, at du sørger for at foretage en radonmåling med jævnlige mellemrum. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke opholder dig i en bolig, der har rum, der har et for højt radonniveau, da det kan være yderst skadeligt for dig og dit helbred – og det er bestemt ikke noget du skal undervurdere, for radon er en gas, der er skadeligt på samme niveau som rygning.

Hvis du endnu ikke har udført en radonmåling i de forskellige rum i din bolig, så er det bestemt ikke noget, du skal tøve med at gøre, for det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt, det er, at du ikke går rundt i en bolig, hvor ét eller flere rum er præget af et radonniveau, der er alt for højt. Selvom det er noget, du har fået udført før, så kan niveauet af radon sagtens været steget, hvilket blot er med til at understrege vigtigheden af, at det udføres kontinuerligt.

Overlad målingen til en professionel virksomhed

Hvis du skal have foretaget en radonmåling i din bolig, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du har mange muligheder og det er naturligvis også noget, der er ensbetydende med, at det er helt så ligetil, som det egentlig burde være. I denne forbindelse skal det også understreges, at der er langt fra at få lavet en måling til at stå tilbage med et radonfrit hjem, da målingen er én ting, men selve arbejdet med at få fjernet radonen fra din bolig er noget helt andet.

Heldigvis forholder det sig således, at der findes rigtig mange forskellige virksomheder rundt omkring i Danmark, der har valgt at specialisere sig i netop dette område, så derfor vil du med garanti også kunne finde frem til en særdeles dygtig og professionel virksomhed i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med netop dét, du skal have hjælp til – og det kan være en god idé, at du allerede i samme ombæring laver en aftale om, at der skal foretages regelmæssige og kontinuerlige målinger i din bolig.

Hvordan foretages en radonmåling i mit hjem?

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at få foretaget en række målinger af radonniveauet i de forskellige rum i din bolig, så har du flere muligheder. Den nemme løsning er, at du bruger en såkaldt digital radonmåler, der på nem og relativt hurtig vis vil kunne give dig en indikation af, om niveauet er for højt. Det skal dog gøres klart, at det kun er noget, der kan give en indikation,

Vil du i stedet have en mere specifik måling, så skal du gøre brug af såkaldte lukkede målebokse, da de kan bryste sig af, at være den mest pålidelige målemetode til radon, hvilket også er årsagen til, at det er denne målemetode, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du vælger at gøre brug af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *