En aktiv fritid er ikke kun for børn

Annonce

Du hører garanteret ofte, at børn skal dyrke masser af sport for at holde sig sunde og raske. Det skal både skolen og fritidshjemmene være med til at sikre. Men når det kommer voksne, er der ikke længere nogen, der kan sørge for, at bevægelse er en reel del af hverdagen. Det skal du selv sørge for – læs her hvordan.

Tag på tur i nærområdet med venner eller veninder

Når du bevæger dig, behøver det ikke at handle om bevægelsen. Du kan kamuflere bevægelsen ved blot at tage på udforskning i dit nærområde i selskab med mennesker, hvis selskab du holder af. Når I går rundt i byen og ser en masse af området, får I både stimuleret synssansen, mange af jeres andre sanser og opfyldt jeres egentlige behov for bevægelse, uden at det kommer til at virke som hensigten med turen.

Er I fra Næstved, kan I ved at klikke her blive ledt ind på Næstved Netavis, hvor der findes en oversigt over, hvad der den kommende tid vil være af større events, kulturelle tilbud og arrangementer generelt i Næstved.

Start i en sportsklub

Er du forælder til et eller flere børn, har du måske opstillet et krav til dem om at gå til en sportsgren, fordi du ved, at det er sundt for dem at dyrke sport og at indgå i sådanne fællesskaber. Det krav glemmer du muligvis bare at stille dig selv. Det er nemlig lige så sundt for dig. Mange voksne stopper med at dyrke sport, når de går i gang med uddannelse, arbejde og at stifte en familie, men har du tid i din hverdag, bør du måske starte igen.

Passer det ikke ind i dit skema med en fast ugedag i en sportsklub, kan du også bare huske at gå mindst én tur ugentligt eksempelvis.