En organiseret virksomhed

ANNONCE: Det er ikke alle der er lige gode til at holde tingene organiseret. Mange har svært ved at organisere tingene derhjemme, så helt naturligt er der også flere virksomheder der roder. Tingene er uorganiserede og man glemmer ofte opgaver eller genstande. Det irriterer en, og det danner ikke gunstige vilkår for vækst. Hvad end det er på kontoret, på lageret eller i forretningsplanen der er rod, så er det altid en god ide at forsøge at få rodet bod på tingene og derved få rodet organiseret. Det skaber et bedre arbejdsmiljø, og giver automatisk dig og dine medarbejdere bedre vilkår for succes. Der findes konsulentvirksomheder som hjælper med at organisere virksomheder og er trænet i at påpege problemstillinger og komme med løsningsforslag dertil. Det er altså dybt seriøst, når organisationen roder – hvorfor der nedenfor vil gives et par tips til at have en velfungerende og organiseret virksomhed.

Start med det synlige

Det første man burde starte med inden for virksomhedens rammer, er det visuelle. Det er svært at koncentrere sig hvis det roder, og det kan fungere som en stressfaktor for nogen mennesker. Derfor skal man som virksomhedsindehaver altid forsøge at oplære sine medarbejder til at holde orden i tingene og rydde og efter sig selv.

Dette gør sig specielt gældende på et lager, hvor logistikken kan tage skade hvis det roder. Dette kan gå direkte ud over forretningen, hvilket altså er det værst tænkelige. Derfor er altid vigtigt at holde lageret organiseret og samtidig rent og pænt. Det er vigtigt at lageret også holdes rent, da det ellers kan have helbredsmæssige skader på de arbejdende. Støv kan være utroligt farligt at indånde, hvorfor de nødvendige rengøringsmaskiner er vigtige at have for at gøre arbejdet lettere, og derved kan udføres oftere. Det er vigtigt aldrig at spare på udstyr der kan effektivisere eller gøre arbejdsvilkårene sundere for dine ansatte.

Organiseringen i organisationen

Ja det er måske et mindre ordspil, men at have orden i ledelsen og organisationen er også vigtigt for at en virksomhed skal være velfungerende. Det nytter ikke noget at man ansætter der forkerte folk, eller ikke får fyret dem der ikke performer. Det er vigtigt at være konsekvent, og samtidig skal der være klare linjer for hvem der gør hvad, og hvodan tingene skal udføres. Dermed ikke sagt at organisationen ikke skal benytte medarbejderne på tværs af hinaden, men retningslinjer og en fast tilgang til diverse fremgangsmetoder er med til at effektkviserer enhver virksomhed. De helt store virksomheder baserer deres succes på nøje tilrettelagt fremgangsmetoder, der sørger for at enhver produktions medarbejder kan udskiftes og nye kan oplæres i procedurerne.

Der skal samtidig være klare linjer om virksomhedens værdier og tilgang til at drive forretning. I en velfungerende og organiseret virksomhed er alle indforstået med værdierne og hvad navnet bag virksomheden står inde for. Her er der mange ledere der fejler, og glemmer at alle og enhver, sågar helt ned til rengøringsdamen spiller en vigtig rolle i en virksomheds succes og måden hvorpå offentligheden og kunder opfatter den. Derfor er det vigtigt at skabe en sund virksomhedskultur, hvor medarbejderne er stolt over at arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *