Få dine gulve slebet og skab en moderne skandinavisk stil i hjemmet

Drømmer du om at have et hjem, som der ud som de smukke hjem i alle boligmagasinerne? Vi kender nok alle til det med, at det bare ser pænere ud i magasinerne. Hvorfor kan vores eget hjem ikke se lige så godt ud? I disse tider er det især det moderne, tidløse og stilrene skandinaviske hjem der hitter både herhjemme, men så sandelig også i udlandet. Det har fået mange til at drømme om at skabe netop den stil i deres eget hjem.

Flotte, lyse trægulve er en stor trend i den skandinaviske moderne stil, der hersker lige nu. Det er slut med at have mærke trægulve. Det er slut med at have væg-til-væg tæpper, som ellers var så populært en gang. Sådan er det jo med stil, det skifter ligesom tiderne skifter.

Hvis du er den heldige ejer af flotte massive trægulve, har du virkelig mulighed for at få en bid af den moderne skandinaviske stil. Det er ikke alle forundt at have gamle, massive trægulve. Hvis du er en af de heldige, skal du behandle dem ordentligt, og så vil de holde i mange år.

Den professionelle gulvmand giver det bedste resultat

Mange af de gamle trægulve er behandlet med lak. Før i tiden var dette den gængse behandlingsmetode, især på grund af den lange holdbarhed. Lakbehandlingen er meget slidstærk og kan holde i lang tid. I dag er udseendet af et lakbehandlet trægulv dog slet ikke i overensstemmelse med den moderne skandinaviske stil, men det er der heldigvis råd for – gulvafslibning.

Det er muligt at slibe gulvet selv, men det er ikke anbefaleligt. For det første kan du kun slibe et gulv et vist antal gange før du når fer og not. Så fejlmarginen er ikke så stor som man skulle tro. Dernæst bliver ujævnheder i afslibningen hurtigt afsløret og yderligere forstærket af den lyse farve. Så derfor få en professionel til at ordne gulvet. Det giver et smukkere resultat og siden du skal leve med det i et utal af år er det alle pengene værd.

Gulvafslibning forlænger gulvets levetid

En gulvafslibning i sig selv kan ikke forlænge gulvets levetid. Det er derimod efterbehandlingen, der kan gøre at gulvet holder i lang tid. Der findes flere forskellige former for efterbehandling, og det er denne efterbehandling der giver gulvet det eftertragtede skandinaviske look. Hvis du vil have lyse gulve, skal du i gang med en ludbehandling af gulvet.

Før i tiden var det som sagt meget almindeligt at behandle de afslebne gulve med en god gang lak. Denne behandling er yderst holdbar og modstandsdygtig over for slid og ridser, men i den tid vi lever i lige nu, er lakeringen ikke et særligt eftertragtet look.

Vi vil gerne have flotte, lyse gulve i vores flotte lyse hjem. Hvis du vil have dette, skal du som sagt i gang med en ludbehandling. Men hvad er lud egentlig? Det er en stærk basisk opløsning, som går ind og hæmmer træets naturlige gulning. Derfor holder gulvene sig lyse og pæne. Behandlingen fremmer træets struktur og ser på den måde meget mere naturlig ud end f.eks. en lakering gør. Du skal dog være opmærksom på at ludbehandlingen ikke er ligeså holdbar som lakeringen. For at forlænge levetiden, skal gulvet vaskes med sæbespåner. Dette fungerer som en ekstra beskyttelse mod snavs og skidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *