Få hjælp af ingeniøren til korrekt varmetabsberegning

Når du bygger nyt, har du brug for at få lavet en varmetabsberegning, der kan være med til at sikre, at du får valgt den rigtige varmekilde til dit hjem. Varmetabsberegningen bliver lavet, når du har bygget et helt nyt hus, eller når du har bygget en tilbygning til dit eksisterende hus.

Det er ikke en beregning, som du selv kan lave. Derfor er det vigtigt, at du får en professionel til at lave den. Det kan for eksempel være en ingeniør. Vedkommende gennemgår hele dit nye hus eller hele din nye tilbygning for at finde ud af, hvor stort et varmetab der er. Når vedkommende har fundet ud af det, er det nemt at finde ud af, hvor meget du har brug for at varme huset op. Det kommer til at ligge til grund for, hvilken varmekilde du skal vælge.

Varmetabsberegningen er derfor afgørende for dit valg af varmekilde og skal udføres, inden du får valgt den, men efter at du har opført tilbygningen eller huset.

Vigtigt med et tæt og godt ventileret hus

Når du bygger et nyt hus, og når du bygger en tilbygning til dit nuværende hus, har du mulighed for at lave et hus, der er tæt og godt ventileret. Du har altså rammerne for virkelig at kunne skabe et godt indeklima i dit hjem. Det er meget vigtigt for, at der bliver rart at være i dit hus. Hvis du går og fryser, eller hvis du hele tiden er nødt til at lufte ud, fordi der ellers danner sig kondens på vinduerne, er det ikke rart at være i huset. Derfor spiller indeklimaet en så stor rolle.

Når du begynder at planlægge, hvordan dit hus skal være isoleret og ventileret, er det derfor vigtigt, at du gør det med tanke på, at det skal være behageligt at opholde sig derinde. Det kan være fristende at vælge nogle billige materialer, men det kan også gøre, at du ikke får et lige så godt indeklima.

Forskel på energiberegning og varmetabsberegning

Når du bygger et nyt hus, vil du typisk både skulle have lavet en energiberegning og en varmetabsberegning. Det er ikke det samme. Ved energiberegningen bliver der målt, hvor meget CO2 dit hus udleder. Det har derfor ikke som sådan noget med isolering at gøre. Hvis du har et gammelt hus, der bliver opvarmet med vedvarende energikilder, kan du godt få et godt energimærke. Det er dog meget nemmere, når du har et godt isoleret hus.

Varmetabsberegningen ser på, hvor meget varme der forsvinder fra dit hus eller din tilbygning. Det er derfor to forskellige ting, som de ser på. Typisk vil varmetabsberegningen blive lavet, hvis du har fået lavet en tilbygning. I det tilfælde er det nemlig ikke muligt at lave en samlet energiberegning for hele huset. Den nye del af huset vil jo som regel være meget bedre isoleret, end den gamle del af huset er. Det kan være med til at give en skæv energiberegning. Lær mere om varmetabsberegning her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *