forældrekøb

Den fede bolig som studerende er en mulighed

Man hører tit studerende, der brokker sig om, at de ikke har nok penge til deres daglige gøremål. Det er dog et helt håbløst postulat. Studerende i Danmark det rigtig godt. Modsat de fleste andre lande får vi penge for at studere.

Det er da rigtigt, at man ikke kan spendere sine penge, som man vil. Men hver ting til sin tid. Hvis man arbejder hårdt for det, skal det nok lykkes senere i livet. Indtil da har du dog stadig gode muligheder for at have en fin bolig. Boligen er dit helle, og der hvor du lader op livets mange udfordringer. Det er derfor bestemt værd at prioritere boligen højt. Læs videre i der følger og få inspiration til, hvordan du kan få den fede bolig som studerende.

Finansiering af boligen

Et godt hjem kræver selvfølgelig nogle gode rammer. Det er svært virkelig at gøre noget ud af ens hjem, hvis man kun har 9 kvadratmeter til rådighed. Hvis det er tilfældet, skal du hurtigst muligt væk derfra. Hertil er der flere muligheder

Du kan lave SU-lån-finten. Den går ud på, at du låner det maksimale af dit SU-lån hvert år. Det vil give dig omkring 36.000 kroner om måneden. Tommelfingerreglen for at låne i banken lyder på, at du skal have omkring 10 % af kapitalen til boligen selv. Hvis du laver SU-lån-finten, kan du efter tre år med bankens hjælp købe en andelsbolig, der koster omkring en million. Det kan man sagtens få en fed andelsbolig for.

SU-lånet er den laveste rente, der er på markedet, og du skal først betale lånet tilbage igen et år efter, du er stoppet med at studere. Det er derfor en rigtig, rigtig god mulighed for at skaffe dig en lejlighed som studerende.

En anden mulighed er gennem et såkaldt forældrekøb. Som navnet antyder, betyder det, at der er dine forældre, der køber boligen for dig. Det kan meget vel vise sig at være en win-win situation, da der ved sådan et køb er fordelagtige renter, og boligen med god sandsynlighed stiger i værdi.

Indretning af boligen

Selv med en fed bolig er den bare ikke særlig fed, hvis den ikke er indrettet fedt, og du ikke er besiddelse af nogle flotte møbler.

Overordnet set handler indretning om at finde den røde tråd og eksekvere med udgangspunkt i den. Det er dog klart, at du som studerende ikke kan bruge mange penge på forskellige, dyre designermøbler. Du kan dog stadig sagtens få flotte produkter fra klassiske brands uden, at det koster en formue. Det handler bare om at finde de rigtige brands. Et godt på et fedt brand hvis produkter vil give din bolig lidt ekstra kant, er Broste Copenhagen.

Fokus på det grønne område

Det kan godt være, at din lejlighed indenfor er lækker, men det handler også om området, hvori den ligger. Sommeren I Danmark er genial. Så snart solen skinner sidder hele byer udenfor og slikker sol. Kunne det ikke være lækkert, hvis du kunne ligge lige udenfor din lejlighed?

Det er bestemt en ting, man skal tage med i sine overvejelser, når man vælger bolig. Der er altså stor forskel at lave sin lektier udenfor i solen end indenfor i et aflukket rum.

Endnu mere fantastisk er det at sidde udenfor i nærheden af sin lejlighed, hvis du har remedierne til rigtigt at hygge. Det kan for eksempel være i form af udendørs bluetooth højtalere. Med sådan nogle højtalere får du ganske fin lyd, og har mulighed for at høre din yndlingsmusik i mange timer udenfor sammen med vennerne eller veninderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *