Fire ting at overveje, når man indretter sin stue

 Annonce

Tænk over farver – helt fra start

Et sted man hurtigt kan gå galt i byen når man skal indrette sin stue, er ved farvevalget. I mange år var trenden indenfor boligindretning i Danmark, at man holdt sig til gråtoner, og særligt en masse hvidt. Mange har dog indset, at går man denne vej går man hurtigt glip af mange indretningsmuligheder, og risikerer at ens stue bliver for kedelig. Derfor springer flere og flere ud i at prøve at få flere farver ind i deres hjem.

 

Der er dog nogle klassiske faldgruber man skal prøve at undgå. Det første er i forhold til farvematch. De fleste af os ved godt at farver helst skal matche, men kan have svært ved at føre denne viden ud i livet. En god hjælp er på forhånd at lave en farvepalet på en fire-fem matchende farver. Når man så skal vælge maling og møbler holder man sig kun til disse farver. Er man ikke selv i stand til at lave en sådan palet, er der ofte hjælp at hente i maler- og møbelforretninger.

De rigtige farver til de rigtige genstande

Den anden faldgrube man hurtigt falder i, handler så om hvilke ting der skal have hvilke farver. Jo større genstanden, desto mere skal man passe på pangfarver. For eksempel kan man med fordel overveje at male en væg, men man skal måske vælge mildere udgave af den farve man vil have. Når det så kommer til møbler, kan man enten beholde de afdæmpede farver, eller gå mere til den. Et godt bud på dette er en læder lænestol fra Chicago. Denne fås i mange materialer og farver – alt fra de livlige til de mere afdæmpede.

Tænk over vinduer og døre

Det er ikke bare farver der kan overses i ens stue-indretning. Også yderdøre og vinduer kan hurtigt, hvis ikke overses, så i hvert fald modtage for lidt opmærksomhed. Mange er nok opmærksomme på at sørge for ikke at blokere for det naturlige lys, men der er mere til det end dette. Hvor lyset falder hen bør have stor betydning for hvor diverse møbler står.

For eksempel bør man undgå at placere fjernsynet på en væg med meget naturligt lys. Dette medfører bare behovet for gardiner, der holder det naturlige lys ude. Derudover bør man overveje hvor de gode siddepladser står i forhold til døre og vinduer. Man skal helst ikke have aftensolen lige i ansigtet når man slænger sig i sofaen. Omvendt er det lækkert hvis man fra siddepladserne kan se ud, og fornemme verden udenfor.

Læs også: Sådan har vores indretning ændret sig i 2020

Omfavn opbevaring

En sidste ting man bør have i tankerne når man indretter sin stue, er opbevaringen. Mange prøver at få så meget opbevaring som muligt ud af stuen, men selvom dette kan være en god ide, bør man ikke glemme, at stuen er et rum der typisk bruges meget, og ofte er der behov for god opbevaring. Derfor kan man overveje at omfavne opbevaringen og gøre den pæn, fremfor at gemme ting ad vejen.

Det er dog vigtigt at skelne mellem ting der gerne må ses, og ting der helst skal gemmes lidt væk. For eksempel kan bøger ofte udstilles meget flot, og man kan for eksempel kategorisere dem efter farve. Mindre genstande og ting der bare ikke har en æstetisk kvalitet, bør dog enten puttes i kasser eller bag låger.

Vil man mixe låger og åbne hylder, bør lågerne primært placeres nederst i systemet. Alt dette kræver en god opbevaringsløsning. Atoms Zign-modeller er et godt bud på et sådant. Modellerne har mulighed for både åbne hylder og hylder med låger, såvel som forskellige moduler alle i et stilrent, moderne design. Med dette kan ens stue få en stilet og praktisk opbevaringsplads.