Fliser – tips til at sætte fliser op på dit badeværelse eller i køkkenet

Annonce

Fliser i enten badeværelset eller køkkenet er altid en god idé, hvis man gerne vil have et pænt og rent look. Fliser er nemlig meget nemme at gøre rene, da de ikke suger pletter til sig, ligesom andre materialer gør. Dertil kan fliser også give et rum et mere moderne udseende. Hvis du har besluttet dig for at sætte nye fliser op på dit badeværelse eller i køkkenet, så skal du først have styr på nogle ting, inden du kan starte med arbejdet.

Få tingene i vater med en linjelaser

En linjelaser er en nyttig ting at have, hvis man gerne vil have styr på, at alt står snorlige. Med en linjelaser kan man nemlig få tingene til at være i vater, og på den måde undgå at fliserne sidder skævt. Linjelasere er ideelle til flisearbejde, men kan også bruges til mange andre ting. De kan både bruges af professionelle håndværkere og gør-det-selv-mennesket.

Er der nogle særlige forholdsregler, jeg skal være opmærksom på, når jeg sætter fliser op på mit badeværelse eller i køkkenet?

Der er faktisk en del forholdsregler, man skal være opmærksom på, når man sætter fliser op. For det første skal man sikre sig, at underlaget er helt plant og jævnt – ellers kan det give anledning til revner i fliserne og skævheder. Derudover skal man også sikre sig, at der ikke er fugt i underlaget, da dette også kan give anledning til revner. Når du har fundet et egnet underlag, skal du begynde at lægge fliserne fra midten af rummet ud mod kanten – på den måde undgår du eventuelle fejlmarginer. Ved hjælp af linjelaseren sikrer du, at fliserne er i vater Endelig skal du huske at fuge fliserne ordentligt sammen – ellers risikerer du, at de begynder at løsne sig igen.

Sådan undgår du at fugerne ser grimme ud

Når du fuger fliser, kan du undgå at fugen bliver grim, hvis du bruger en fugemasse der matcher flisen. På den måde vil fugen ikke skille sig så meget ud, og det vil give et mere ensartet udseende. Fugemassen kan dog også bruges til at fremhæve bestemte detaljer i fliserne eller klinkerne. Det er vigtigt, at man arbejder sirligt med sin fugemasse, når man lægger fliser eller klinker. På den måde undgår man grimme fuger, og man kan faktisk give rummet et helt unikt udtryk med sin fugemasse.

Fliser er et yndet materiale at bruge i både køkken og badeværelse. Fliser kan give et rum en flot finish, samtidig med at de er nemme at rengøre. Men hvordan sætter man lige fliser op på den rigtige måde?