Førstegangssælger: Fem trin til ejendomshandel

Du skal som førstegangssælger forholde dig til en masse ting, som du ikke tidligere har skænket en tanke. Det hele kan virke meget overvældende, men tager du ét skridt ad gangen, så skal det hele nok gå. I første omgang skal du kende til de fem trin for en ejendomshandel.

Trin 1 – Vurdering af boligens salgsværdi

Du har helt sikkert allerede en forestilling om, hvad din bolig er værd, men det er ikke ensbetydende med, at du kan beregne boligens salgsværdi på egen hånd. Det er ikke desto mindre meget vigtigt, at du får beregnet den forventede salgspris og det forventede overskud.

Uanset om du satser på selvsalg eller selv salg gennem en ejendomsmægler, så skal du være bekendt med, hvad din bolig er værd. Du skal i den forbindelse være indstillet på, at boligen kan være faldet i værdi, siden du købte den i sin tid. Det er umuligt at forudsige, hvordan boligmarkedet udvikler sig, hvorfor du ikke bør lade dig slå ud af, at boligen evt. er faldet i værdi. Såfremt den aktuelle situation på boligmarkedet ikke ligefrem gavner din salgsmuligheder, så kan du overveje at udskyde salget.

Går du med tanker om at sætte din bolig til salg, men vil du først gerne vide, hvad boligen er værd, så se mere her for en gratis boligvurdering på nettet. Du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at bestille en professionel boligvurdering i stedet for selv at stå for vurderingen.

Trin 2 – Indgå en formidlingsaftale

Du er nu klar til at sætte din bolig til salg. Som førstegangssælger bør du hyre en ejendomsmægler, så du hurtigere og nemmere kan få afsat din bolig. En formidlingsaftale vil under normale omstændigheder beskrive både vilkår, forventet salgspris og meget andet. Det er vigtigt, at du har læst og forstået alle vilkårene, før du skriver under på aftalen.

Trin 3 – Få styr på det praktiske

I forbindelse med et boligsalg skal du også have udarbejdet en række rapporter, som skal vises frem til potentielle købere. De vigtigste rapporter rækker over tilstandsrapport, energimærkning og el-rapport. Disse rapporter er med til at sikre tryghed og sikkerhed, hvorfor det er afgørende, at de bliver udarbejdet af professionelle fagfolk.

Trin 4 – Annoncering af bolig

I fjerde trin er det blevet tid til at fortælle potentielle købere, at din bolig er blevet sat til salg. Det er meget forskelligt, hvordan danske ejendomsmæglere griber netop annonceringsdelen an, da der er rigtig mange muligheder. Langt de fleste store ejendomsmæglerfirmaer råder over store køberkartoteker. Disse køberkartoteker vil naturligvis blevet gennemgået, før man sætter gang i andre former for annoncering. I vores digitale verden er det meget normalt, at man satser på digital markedsføring, heriblandt annoncering på de sociale medier.

Trin 5 – Aftale om handel

Er der fundet en potentiel køber, så er der selvfølgelig en masse praktiske ting, der skal på plads, før handlen kan afsluttes. Det er i dette trin, at købsaftalen bliver gennemgået, og der bliver svaret på praktiske spørgsmål. Derudover bliver der udarbejdet et skøde på grundlag af købsaftalen. Handlen er først indgået, når skødet er underskrevet af begge parter.

Har du brug for hjælp til at afsætte din bolig, så sælg din bolig her. Der er rig mulighed for at få professionel hjælp, når det kommer til boligsalg og boligvurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *