God søvn er afgørende for teenagere – sådan finder du den bedste seng til din teenager

Annonce:

I teenageårene sker der en masse nye ting, og både de sociale ting samt skolen fylder en masse. Derudover er der en del teenagere, der går til fritidsaktiviteter, som kan være hårde og tidskrævende.

Med andre ord er der mange teenagere, der har en presset hverdag, hvor de kontant skal være på både fysisk og psykisk. Dette betyder, at det er vigtigt, at de får ladet ordentligt op om natten med mange timers god søvn, så de bliver klar til at gå en ny dag i møde.

For stor til børnesengen

For at teenageren kan opnå en dyb og god nattesøvn, er det vigtigt med en komfortabel seng i høj kvalitet. Det betyder, at det ikke længere holder med børnesengen, som måske er blevet for lille eller ikke længere passer til teenagerens vægt.

Disse teenagesenge vinder i test

Hvis du tænker, at det er ved at være på tide med en ny seng til dit unge barn, vil du nok gerne være sikker på at finde en god seng.

Det kan dog være svært at finde rundt i de mange forskellige mærker og modeller af senge til teenagere, men heldigvis er der hjælp at hente. Du kan nemlig undersøge en test af senge til teenagere her, hvor du får de fem bedste bud på en seng til din teenager.

Der er i testen taget højde for alt lige fra komfort til pris og naturligvis også design. Derudover er der naturligvis tænkt ind, at sengen skal kunne passe til et teenageværelse og dermed ikke skal tage alt for meget gulvplads.

Størrelse på teenageseng

Da teenageren typisk har en begrænset mængde plads på værelset, hvor der også gerne skal være plads til et skrivebord, klædeskab og lignende, går det ikke an med en kæmpe seng, og det er for det meste heller ikke nødvendigt. I stedet vil en af de følgende sengestørrelser som regel være at foretrække:

  • Enkeltmandsseng (90×200)
  • Lille halvandenmandsseng (120×200)
  • Halvandenmandsseng (140×200)

Det vil naturligvis komme an på pladsen i soveværelset og det individuelle behov, hvilken størrelse der vil være optimal.

Hvis din teenager gerne vil have mulighed for at have venner overnattende, er halvandenmandssengen et godt bud, da der i denne er plads til to. Med en enkeltmandsseng og en lille halvandenmandsseng vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt med en madras på gulvet til den overnattende ven.

Vælg en seng med opbevaring

For at udnytte pladsen på værelset bedst muligt kan det være oplagt at vælge en seng med indbygget opbevaring. Dette er smart, fordi du kan spare gulvplads, som ellers skulle være blevet brugt på eksempelvis en kommode eller en anden form opbevaring. På den måde kan du slippe af sted med at vælge en lidt større seng, hvor der er endnu mere plads til at ligge på alle tænkelige måder.

Du kan med fordel tage et kig på de testvindende senge, hvis du gerne vil forkæle din teenager med en lækker kvalitetsseng.