Gode råd til husstande med små børn

Der er mange ting ved ens bolig, som det er vigtigt, at man har taget stilling til, når man skal have børn. Glæden ved at få børn kan nemt få en til at glemme disse. For at sige det som det er, så er små børn hjælpeløse, hvorfor man som forælder skal sørge for, at børnene færdes i omgivelser, der både stimulerer dem og holder dem i sikkerhed. Måderne at gøre dette på er mange, hvorfor man bør danne sig et overblik allerede inden, børnene kommer til verden.

Hold sikkerheden i top

Som førnævnt er små børn hjælpeløse. De lever i deres egen lille boble, hvor det eneste de foretager sig er at udforske og observere sine omgivelser. Dette gør de altså på et tidspunkt i livet, hvor de ikke har udviklet en forståelse for, hvad der er farligt og hvad der ikke er. Dette skal derfor tages stilling til ved, at man som forælder eliminerer alle chancer for barnet at komme til skade. Man får intet ud af at lade være med dette.

Dette kan blandt andet gøres ved, at man tildækker stikkontakter og alt andet elektronik, hvor det er muligt at få stød. Små børn har det med at udforske med alt fra mund til fingre, hvilket netop kan være farligt i kontakt med elektronik.

Et andet eksempel er at købe vinduer, som er forseglede eller i hvert fald har børnelås på, som forhindrer børn i at åbne dem og falde ud. Dette kan enten gøres ved at købe vinduer, der er lavet til formålet eller købe tilbehør, som nemt kan monteres på vinduer, der allerede er monteret.

Det klassiske eksempel, som mange af god grund benytter sig af, er tremmer for enden af en trappe. Ved at montere sådan en kan man forhindre at ens børn ukontrolleret kravler op ad trapperne for så at falde ned igen.

Ovenstående er blot eksempler og det er naturligvis op til dig som forælder at vurdere, hvad du mener, er nødvendigt at tage forbehold for i din bolig.

Gør det til en lej

Det kan lyde meget strengt at skulle tilpasse sin indretning så meget efter sit barns sikkerhed, men det er ikke intentionen. Formålet er nemlig at barnet kan slå sig løs uden, at man skal bekymre sig om, at han eller hun vil komme til skade. Dit barn skal have lov til at lade nysgerrigheden tage og over uden, at du konstant skal holde øje.

Du kan oven i købet gøre dit hjem til en legeplads for dit barn. Dette kan naturligvis gøres på flere forskellige måder. En stigende trend blandt børnefamilier er boldbassin, som i dag bliver lavet i flotte designs, som rent faktisk er præsentable. Glem derfor alle de mentale billeder, du har af grimme plastic boldbassin i alverdens farver. Misioo er bland andre et brand, som forhandler boldbassin i pænt gråt stof, som dog stadig har den funktion, som et boldbassin skal have.

Et andet eksempel kan være at tilføje legepladsredskaber til haven, som barnet kan slå sig løs med. På denne måde kan man rykke legepladsen hjem i haven, hvilket uden tvivl ville falde i god jord hos mange børn.

En god kombination i et hjem med små børn er altså at kombinere høj sikkerhed med omgivelser, der lægger op til lej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *