Gode råd til at sikre hjemmet mod tyveri

Dette indhold er sponsoreret

Tyverisikring kan virke lidt som en videnskab, der er kompliceret og svært at finde rundt i. Det betyder det dog ikke at være. Ofte handler tyverisikring af hjemmet om simple, men effektive midler, mod at holde husstanden sikker fra ubudne gæster. Tyverisikring beskytter ikke kun ejendele for at blive stjålet, men det er også med til at øge trygheden i hjemmet. Der findes ikke noget mere skræmmende end at vide, at man har haft fremmede mennesker i sit hjem, som ikke var der af venlige årsager. Derfor vil denne artikel give gode råd til at sikre, at man holder de ubudne gæster ud af hjemmet – for at kunne øge ens egen tryghed i hjemmet. En af de råd, som man ofte kan benytte sig af, er at læse op omkring sikring af hjemmet eller forhøre sig hos eksperter såsom låsesmed Gentofte, da de er eksperter i låse.

Det handler ikke kun om boligen – styrk omgivelserne

Hvis man starter på tyverisikring kan man med fordel starte med at gøre grunden og omgivelserne mere sikre først. Der er en masse tricks man kan benytte for at sikre, at tyven slet ikke kommer ind til hjemmet.

Det første trick i bogen er at klippe hækken lavere. Mange ejendomme har en hæk, som er langt over hovedhøjde, og derfor kan man ikke se over den. Det gør det meget sværere at bemærke unormaliteter og suspekte mennesker på den anden side. Derfor kan man med fordel starte med at klippe hækken ned til omkring 1,60 meter. På den måde har man godt udsyn til vejen.

En anden ting, som ofte stopper de fleste indbrudstyve for at nå ind til huset er lys. De fleste tyve opererer i ly af natten, når man sover, og der er det helt mørkt. Det er sværere at se noget i mørke, og derfor benytter tyvene sig af det. Derfor kan man med fordel anskaffe sig en masse sensorlys, som er strategisk placeret rundt på grunden. Disse lys bliver aktiveret af bevægelse, og når indbrudstyven vandrer ind på grunden, vil han blive mødt af lys, som i de fleste tilfælde vil sende ham væk fra ejendommen med det samme.

Et sted man skal sikre inden man sikrer huset er haveskuret. Haveskuret er ofte fyldt med haveredskaber som kan bruges til at komme ind i dit eget hjem med. Ofte gør tyven brug af redskaber, som allerede er tilgængelig på grunden, og derfor er det vigtigt at man låser haveskuret af, og gør det svært for tyven.

Styrk døre og vinduerne i hjemmet

Når man har styrket grunden omkring huset kan man begynde at styrke hjemmet. Vinduer og døre er det mest logiske ting at styrke. Det er her tyven oftest kommer igennem, og derfor kan man med fordel begynde at installere sikringslås og sikringsskruer i vinduerne.

Det handler så vidt muligt om at gøre det så svært for tyven, som overhovedet muligt. Men hvis man ikke er hjemme til at ringe til vagtselskabet eller politiet, kan det være en fordel at have en hjemme alarm, som informerer om at der er ved at ske noget suspekt.

Bliv nabovagt og installer automatiseret lys indenfor

En anden god måde at sikre sit hjem på er ved at have en nabovagt, som holder øje med hjemmet og kender nabolaget og hvad der sker. Dette kan være med til at sikre trygheden skulle man være på ferie eller på en weekendtur. Derudover kan man med fordel, når man ikke er hjemme have installeret automatiseret lys, som tænder en gang i mellem, så det ligner at der er nogen hjemme. Det afskrækker ofte tyven for at prøve.