Godt indeklima uden store omkostninger for dig selv og for klimaet

I vores del af verden tilbringer vi omkring 90 % af vores tid inden for i vores hjem eller på vores arbejdsplads. Derfor er luftkvaliteten der, hvor du opholder dig, af stor betydning for dit og familiens helbred, og derfor er boligventilation noget, vi alle sammen burde tænke mere på.

Nogle gange mærker vi ikke den dårligt luft, for den lugter ikke, og man kan ikke altid mærke, at der er for fugtigt. Andre gange føler vi os uforklarligt trætte eller får hovedpine tilsyneladende uden grund. De oplevelser kan fint hænge sammen med luftkvaliteten i dit hjem.

Vi påvirker indeklimaet, når vi tager bade, laver mad, ja, bare det, at vi opholder os i vores hjem er med til at øge luftfugtigheden til skade for indeklimaet. Derfor er god ventilation i vores hjem så vigtigt; der skal luftes ud hver dag, og helst tre gange om dagen i cirka ti minutter.

Men vi ved jo godt, at det er én af de der ting, som det er svært at huske at få gjort. Om vinteren kan det være svært at få sig selv til at åbne vinduerne og lukke den kolde luft ind, fordi der er så dejlig varmt inde, og den varme vil man ikke af med.

Lad et smart system overtage udluftningen

Efterhånden som teknologien har udviklet sig i byggebranchen, og materialer som døre og vinduer har fået lavere U-værdier og dermed er blevet meget tætte, så er moderne huse blevet så godt isolerede, at de næsten er blever for tætte, og der sker næsten ikke nogen luftudskiftning, som der naturligt gør i ældre bygninger gennem sprækker og utætheder. Det skaber behov for nye løsninger.

I erkendelse af at du ikke får luftet tilstrækkeligt ud i dit hjem, må du gå andre veje. Og det er faktisk muligt at finde et system, der sørger for, at dit hus kan ånde, selv om du ikke lukker vinduerne op.

Måske tænker du, at det ikke er muligt både at få et behageligt indeklima, lave omkostninger og samtidig tage hensyn til miljøet og passe på verdens ressourcer på én gang. Men så kan du godt tænke om igen. Du kan faktisk få frisk luft med lukkede vinduer med et system som HomeVent Komforventilation. Systemet er fuldautomatisk og kontrollerer udskiftningen af luften, så du ikke behøver at skænke det en tanke.

Nemt for dig og godt for miljøet

Komfortventilationen sørger for, at alle rum i huset forsynes med frisk luft døgnet rundt, samtidig med at systemet sørger for at føre den brugte luft og dårlige lugte væk. Den varme, der ville forsvinde fra dit hjem, hvis du åbnede vinduerne, bevarer systemet ved hjælp af varme- genindvinding.

Støv, mikropartikler og pollen bliver filtreret fra, og du slipper for larmen udefra og for at lukke insekter ind ad åbne vinduer. Det giver dig et sundt og behageligt indeklima, samtidig med at du sparer penge og energi. Systemet sparer nemlig mere energi, end det bruger på drift, fordi det er nogle meget økonomiske ventilatorer, der står for at suge frisk, iltrig luft ind udefra og for at sende den brugte luft den modsatte vej.

Heller i startomkostninger er der tale om en stor investering, for der skal ikke laves om i installationer eller andet for at slutte systemet til. Den pakkes ud og tilsluttes med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *