tagrenovering

Gør taget klar til vinteren

Vi går med hastige skridt vinteren og dens voldsomme vejr i møde, og derfor er det ved at være sidste udkald for at få tjekket huset og haven igennem! Det skal nemlig alt sammen være klar til vinteren, og det gælder naturligvis også taget! Læs mere om at gøre taget klar til vinteren lige her.

Sørg for, at taget kan holde til masser af blæst

Når man siger ”vinter” i Danmark, betyder det massevis af blæst og regn! Det betyder, at taget skal kunne holde til at blive rusket godt og grundigt igennem uden risiko for at få tagsten i hovedet! Vinteren byder nemlig på storme, hvor huse og træer blæses godt igennem, og vi vil alle helst undgå at få teglsten i baghovedet på vores aftengåtur. Når du skal have gjort dit tag klar til vinteren, skal du derfor være opmærksom på, om der er løse tagsten, som i så fald skal sættes ordentligt fast! Det er træls at skulle ud og bøvle med dette i bidende kulde og voldsom vind, så sørg hellere for at der er styr på taget på forhånd! Så kan du med god samvittighed sætte dig ind og nyde en varm kop kaffe bagefter – velvidende at ingen får tagsten i hovedet denne vinter!

Slud og regn i lange baner

Desværre er det længe siden, vi har haft en hvid jul i Danmark, og sne er oftest ikke dét, vi ser mest til. Taget skal imidlertid stadig kunne holde til spandevis af vand og slud – og det kan da også være, der kommer et snefnug eller tre med i faldet! Uanset hvilken form for nedbør vi kan se frem til, skal taget kunne holde til masser af det! Derfor skal det kunne klare en hel del vægt og en hel del fugt. Det betyder, at du skal tjekke taget i forhold til små huller, hvor der kunne risikere at slippe vand eller slud ind, og at du skal sikre dig, at taget kan holde til vægten af nedbøren. Desuden skal der naturligvis på optimal vis kunne afledes vand fra taget, så det ikke danner pytter deroppe. Dét er taget nemlig ikke glad for, og derfor skal vandet ledes væk hurtigst muligt!

Få udført et professionelt tagtjek

Når du nu ér gået i gang med projekt ”Gør taget klar”, kan du lige så godt gøre det ordentligt i første omgang! Derfor er der rigtig god fornuft i at få professionelle tagteknikker til at tjekke dit tag igennem. Ved at få et tagtjek udført af fagfolk er du nemlig sikker på, at alle problemområder bliver gennemgået. Fagfolkene er vant til at arbejde med netop dette, og de ved derfor lige nøjagtig, hvor de skal kigge! Derfor kan du som privatperson være sikker på, at dit tag er klar til vinteren, hvis først de professionelle har sagt god for det. Desuden kan de naturligvis være behjælpelige, hvis der skulle være noget, der imod forventningerne ikke var i orden. At bakse med taget kan være et temmelig farligt projekt, hvis ikke man er vant til at arbejde med det, og derfor frarådes man normalt at gå i gang med tagprojektet som privatperson. I stedet kan et firma som Søften Tagrenovering udføre et komplet tjek af taget, så du er sikker på, det kan holde til vinterens regn, slud og blæst! Så kan du smide fødderne op, imens de professionelle tager sig af arbejdet, og så kan vinteren ellers bare komme an! Du kan læse mere om at gøre dit tag klar til vinteren her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *