Guide: 4 alternativer til det traditionelle, firkantede gulvafløb

Reklame: I langt de fleste danske badeværelser, vaskerum og bryggers, vil rummets gulvafløb typisk være det samme – det klassisk, ofte stilrene, men måske lidt kedelige, firkantede gulvafløb. Dette er der selvfølgelig ikke noget galt i, men skal man have lavet om på et rum der har et gulvafløb, er det måske en ide at kigge nærmere på alternativer til dette.

For ikke at undersøge mulighederne nærmere kan være en spildt mulighed for at få et helt nyt look på sit gulv. Måske foretrækker man egentlig det firkantede, centrerede gulvafløb, men undersøger man ikke sagen, finder man ikke ud af, om der måske er et alternativ der bare venter på en derude. Hvad der her følger, er 4 sådanne alternativer.

Samme placering, nyt look

Hvis man godt kan lide ideen om et anderledes gulvafløb end det traditionelle, firkantede afløb, men ikke ønsker at ændre på placeringen af sit afløb, kan man med fordel overveje et rundt gulvafløb. Et rundt afløb kan give et nyt look til badeværelset, selvom det typisk placeres samme sted som det kvadratiske.

Dermed kræver afløbet ikke ligeså mange ændringer som de andre afløb på denne liste, hvilket kan være praktisk. Et godt bud på et sådant afløb, er Blüchers runde afløb. Disse afløb kommer i metal, og står med deres elegante look godt til for eksempel et vinylgulv. På den måde får man et lækkert nyt look, uden at skulle ændre for meget ved sit gulv.

Når diskretion og stil går hånd i hånd

Ønsker man en afløbstype der giver et elegant, men diskret look, er et hjørneafløb en god ide. Det trekantede hjørneafløb sidder, som navnet antyder, i et hjørne, og tager dermed ikke meget plads. Denne løsning er dermed særligt ideel, hvis man generelt ikke har meget plads at gøre godt med på sit badeværelse.

Unidrains Hjørneafløb er et godt valg i denne kategori. Afløbet kommer i to designserier, med flere typer i hver serie – alle i et stilrent og lækkert design. Ønsker man virkelig at omfavne hjørneafløbets diskrete natur, kan man med fordel vælge Highline Custom-modellen. Her klæbes en flise identisk med gulvet, på for en mere komplet løsning.

Det bedste af begge verdener

Lyder diskretion og elegance som en lækker ide, men vil man samtidig have muligheden for et mere markant og distinkt look, er S-line-serien fra Easydrain nok noget man bør se på. Afløbet er igen trekantet, men sidder som en spids ud fra væggen. Dette kan virke som et lidt aggressivt look, men S-line har et trick oppe i ærmet.

Igen, kan den leveres med en flise der matcher gulvet omkring, men denne kan så let som ingenting vendes om, og så er afløbet pludseligt i børstet, rustfrit stål. På den måde kan man have det bedst af begge verdener – diskretion og markanthed, uden at skulle lave lyt badeværelsesgulv, når man vil skifte mellem stilene.

Moderne elegance i slank form

En afløbsløsning der er blevet mere og mere populær i badeværelser, er de såkaldte afløbsrender eller linjeafløb – aflange, rektangulære afløb, der typisk løber langs væggen. Og det er ikke svært at se hvorfor disse er blevet så populære. Afløbenes slanke form, giver ethvert badeværelse et elegant og eksklusivt udtryk. Et skift til dem, giver virkelig badeværelset et moderne pift.

Geberits CleanLine afløbsrender, er et eksempel på afløbsrender der lever op til alle de ovennævnte fordele. Det rustfri stål, som afløbene er lavet i, giver det perfekte, moderne og elegante look. CleanLine har desuden endnu en fordel. Afløbet er lavet sådan, at de nemt kan åbnes og hurtigt renses med bruseren, eller andet. Dermed slipper man typisk for tilstoppede og beskidte gulvafløb.