Guide: Sådan indretter du dit vitrineskab

Vitrineskabe fungerer ikke blot som praktisk opbevaringsplads, men også som udstillingshylde. Hvis det skal tage sig pænt ud i din boligindretning, er det dog vigtigt, at du indretter det på korrekt vis. Det kan du få en række gode tips til herunder.

Ikke alt hører til i et vitrineskab

Du skal ikke tro, at du kan erstatte den lukkede kommode med et vitrineskab. Der er nemlig stor forskel på de to ting. En klar forskel er, at man kan se ind i vitrineskabet. Derfor er det ikke heri, at du skal opbevare alle dine ledninger, rengøringsartikler mv. Det hører derimod til i de lukkede skabe og kommoder i stedet.

Enkelt, let og luftigt

Det er også vigtigt, at du har fokus på, at du ikke ender med at overfylde dit vitrineskab. Ikke nok med, at det er et skab, der kan bruges til opbevaring, er det nemlig også en form for udstillingshylde. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at det har en indretning, der er enkelt, et og luftig.

Det er ensbetydende med, at du skal passe på med at finde plads til alt for mange store ting i det. I stedet er det bedre at kombinere mindre og større ting i forskellige former. Dertil er det også vigtigt, at du sørger for, at der er god luft imellem tingene, da det ellers kan ende med at se en kende for proppet ud.

Det er et perfekt sted til dine fine køkkenting

I bund og grund er det helt op til dig selv, hvad du vælger at stille ind i dit vitrineskab. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er en række ting, der er bedret egnet til at stå i et vitrineskab, end andre. Fx er det et skab, der i høj grad er egnet til den flotte tekande, dine smukke tallerkner eller dine nydelige vinglas.

Alt dette – og mere til – vil passe rigtig godt ind i dit vitrineskab, da det er et skab, som man kan se ind i, og derfor egner det sig rigtig godt til opbevaring af dine flotte køkkenting. Det flotte porcelæn eller dine lækre vinglas, er nemlig alt for nydelige til at blive gemt væk bag en række køkkenlåger.

Ved at flytte det over i et vitrineskab, kan du ligeledes skabe mere plads i dine køkkenskabe, hvorfor du ikke længere skal tænke over, om du har opbevaringsplads nok.