Guide til Black Friday

  1. 23. november 2018 er det igen tid til Black Friday, hvor butikker og webshops åbner dørene til helt vilde tilbud. Her får du en guide til at finde de bedste tilbud og spare flest penge.

Vent med julegaverne

Er du én af dem, der har tendens til at starte på julehaveshoppingen allerede i september og oktober, er det bedste råd: vent. For det første kan du typisk ikke bytte gaver, der er købt så tidligt, efter jul. For det andet vil du højst sandsynligt kunne spare penge ved at vente til Black Friday – og på denne dag tilbyder de fleste butikker og webshops at returnere efter jul.

Dan dig et overblik

Black Friday kommer fra USA, og her er stort set alle butikker med i kapløbet om årets salg. Sådan er det ikke helt i Danmark endnu. Det er helt op til butiksindehaverne at beslutte, om de vil være med, og i hvilket omfang.

Se et overblik over butikker og webshops, der deltager, her: Black Friday

Forbered dig

De bedste tilbud er meget begrænsede, og det er derfor om at forberede dig. Beslut, hvilke butikker, du bare må besøge, og hvilke der ikke er så vigtige. Følg de forskellige butikker og webshops på de sociale medier, hvor der typisk bliver afsløret nogle af de gode tilbud på forhånd.

Lav en liste

Er der noget, du står og mangler? Og hvem mangler du julegaver til? Hvis du har skrevet det ned på forhånd, er det nemmere med et overblik på selve dagen.

Stå tidligt op

Du kan godt forvente køer til de bedste tilbud; både foran butikkernes hovedindgang og online, hvor der på visse webshops er timelange køer til at komme igennem, da der kun lukkes et vist antal ind på hjemmesiden ad gangen for at undgå nedbrud.

Black Friday kommer fra USA

Fænomenet er kendt fra USA, hvor Black Friday altid falder fredagen efter Thanksgiving, som er den fjerde torsdag i november. Derfor er Black Friday altid den fjerde fredag i november.

I USA starter julehandlen for alvor denne dag, hvor der visse steder er krigslignende tilstande grundet de vilde tilbud. Helt så vildt er det ikke i Danmark, men julehandlen skydes også for alvor i gang denne dag, da julegaverne med fordel kan købes med gode rabatter og stadig byttes helt til januar.

I Danmark har Black Friday kun eksisteret på landsplan i omkring 5 år, men det er uden sammenligning årets største shoppingdag, hvor der bliver gennemført flest dankortransaktioner og brugt fleste penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *