Et gulvtæppe er ikke bare et gulvtæppe

Mange mennesker bruger mange kræfter og masser af tid på at vælge de rigtige møbler og de rigtige lamper og finde den kunst, der skal hænge på væggen. Samtidig bruger de fleste meget lidt energi på at vælge tæpperne i huset, og det er ærgerligt, fordi gulvtæpperne i den grad er med til at skabe stemningen i et rum.

Gulvtæpperne bør indtænkes, når du indretter dit hjem. Der er så mange forskellige typer af tæpper, forskellige materialer og designs, så det kræver et større research arbejde at skabe sig lidt overblik over mulighederne.

Først og fremmest skal du naturligvis vælge gulvtæpper, der passer til de forskellige rums funktion. I gangarealer skal der ligge slidstærke tæpper, som kan tåle, at mange mennesker går igennem med sko på, som ikke altid er lige rene. Derfor skal de virkelig kunne holde til meget.

Børneværelserne skal have tæpper, der også er solide og holder længe, men de skal også være behagelige at sidde og ligge på, for et børneværelse skal være et sted, hvor børnene synes, at der er rart at lege. Derfor vil du formentlig også overveje, om der mon skal lidt mere farve og mønster på i de værelser, der er børnenes.

Gulvtæppet er en væsentlig del af din indretning

I soveværelset skal der gerne være en enkel indretning, der skaber en rolig stemning, der passer til det, du har brug for, når du går i seng. Når du står op, vil du helt sikkert nyde, at der er et blødt tæppe at sætte fødderne ned på. Ingen mennesker bryder sig om at mærke et koldt gulv under fødderne, når de lige er vågnet.

I stedet for blot at lægge et tæppe, der er diskret og passer i farven til den øvrige indretning, kan du overveje, hvilken stil og stemning, du ønsker i dit hjem. Tæpper kan bidrage med noget ganske unikt, fordi der er så mange forskellige materialer og teksturer og farver og stilarter. Du kan bruge tæpperne aktivt til at skabe en både smagfuld og meget personlig indretning.

De rigtige gulvtæpper i dine stuer, kan være netop det, der binder de øvrige indretningselementer sammen. Et smukt tæppe placeret på det rigtige sted, kan være prikken over i’et, som dine gæster helt sikkert vil bemærke. Man kan næsten betragte de løse tæpper, som malerier på gulvet.

Med de rigtige tæpper skaber du komfort og hygge

Med små og store tæpper kan du give hvert rum i dit hjem sin egen personlighed, fordi tæpperne giver dig alle muligheder for at vise din stil og gøre dit hjem til noget helt særligt.

Du kan bruge løse tæpper til at dele din stue op i mindre enheder efter funktioner, hvor en stor åben stue kan opdeles i spisestue og hyggekrog ved at markere med forskellige tæpper, at det nærmest er forskellige rum i ét.

Dine gulvtæpper er med til at give varme og skabe hygge i dit hjem, men de kan have langt større betydning end det. Hvis du vælger dine gulvtæpper med omhu, kan de være med til at forbedre akustikken, og de kan mindske støjen i rummene. Det er noget, de færreste tænker på, men som betyder meget for din almindelige livskvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *