Hemmeligheden bag den perfekte spiseplads

Annonce: Ligesom stuen er spisebordet eller spisepladsen også en central del af hjemmet. Det er her man samles og spiser med familien, sine gæster eller vennerne.

At spisebordet er en central del af hjemmet, skyldes også at man ofte bruger bordet til andet end bare at spise. Ofte bliver der nemlig lavet lektier, arbejdet, spillet og generelt hygget.

Derfor kan der også være noget taktisk i at placere spisebordet eller spisepladsen det rigtige sted. For det er nemlig ikke altid helt lige meget hvor det står i forhold til andre dele af huset.

Hav spisepladsen i forbindelse med køkkenet

Da køkkenet ofte bliver betegnet som husets hjerte, kan det være en oplagt idé at placere spisepladsen i forlængelse af køkkenet. Dermed skaber man et køkkenalrum, som kalder det, hvilket de seneste år har været meget populært. Det skyldes først og fremmest at mange bruger en del tid i løbet af dagen i køkkenet, og man dermed kan skabe et fællesrum, hvor nogle f.eks. laver mad mens andre spiller eller laver lektier ved bordet. På den måde bliver familien mere samlet og spisepladsen bliver en mere central del af hjemmet.

Find det helt rigtige bord

Efter du har besluttet dig for placeringen af spisepladsen, samt hvor bordet skal stå, kommer arbejdet med at finde de rigtige møbler.

Der findes et utal af modeller og mærker, og det kan derfor nogle gange være svært at finde de helt rigtige møbler. Dog er der nogle ting du bør gå efter. Blandt andet er det vigtigt at sikre, at stole og bordet passer sammen i højden. På den måde sidder du optimalt ved bordet og føler dig ikke lille. Derudover kan det være en idé at have et rundt bord i køkkenet, så det ikke tager for meget plads samt at du er mere social ved et rundt bord, hvor alle kan se alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *