Hold din bolig i topform

Annonce:

Det er egentlig lidt underligt. Du bruger måske mellem 1 og 2 timer i din bil om dagen. Det er nok højt sat. Omvendt bruger du nok mindst 12 timer i dit hus eller i din lejlighed hver eneste dag. Det er nok lavt sat.

Alligevel er det kun din bil, som bliver indkaldt til et årligt eftersyn. Bremserne skal tjekkes, lygterne bliver gået efter og rattet bliver kontrolleret. Men der kommer ikke nogen og gennemgår dit hus? Hvorfor får man ikke lavet et eltjek af hus eller lejlighed? Burde der ikke komme nogen og gennemgå huset fra ende til anden? Så man var sikker på, at der ikke bor rotter i kælderen eller mus på loftet, eller at strømforsyningen var lige ved at kortslutte?

Det kunne være, at du skulle have indført et årligt eftersyn af dit hus?

En liste så lang

Kileremmen larmer. Pibende bremser. Lugtende udstødning. Beskidte sæder. Listen over ting, som kan være galt med din bil, er lang. Men pas på med at begynde på en tilsvarende liste for dit hus, for listen bliver nok endnu længere. Alligevel skænker de færreste det en tanke at holde øje med husets tilstand løbende. De fleste venter, til det går galt. Så står de pludselig en morgen i vand til anklerne under bruseren, fordi afløbet er stoppet. Eller de kan ikke tænde ovnen, fordi strømforsyningen til køkkenet er røget.

Når man står i situationen, og uheldet er ude, kan man blive nok så frustreret over, at man ikke gjorde noget ved det tidligere. Og det får du chancen for nu.

Forebyg uforudsete problemer

Du kan nemlig allerede i dag forebygge problemernes opståen ved at kontakte professionelle håndværkere. Så sikrer du dig, at du får kompetent vejledning og eftersyn af alt i dit hus. Det kunne være, at du ringer til en erfaren tømrer og beder ham gennemgå det hjemmebyggede cykelskur. Eller du kan kontakte en dygtig elektriker, som kan komme og tjekke alle jeres mange elinstallationer igennem, så i undgår dumme kortslutninger og sikringer, som springer. Og endnu vigtigere, at i undgår at udsætte jer selv og jeres kære for brandfare.

Så hvad venter du egentlig på? Kom i gang med at få tjekket din bolig efter i sømmene allerede i dag, så du kan sove med ro i maven og ikke skal stå op til uforudsete komplikationer. God fornøjelse!