Hvad bør du have med på vandretur?

Sommeren er over os, og det er igen tid til en masse skønne vandreture både her i Danmark og udlandet. Hvis du ikke er garvet vandrer, så kan hele denne nye verden være rigtig svær at finde rundt i, og specielt hvad der er essentielt at have med på de kommende vandreture.

Du har nok allerede søgt dig frem til, at rygsæk, vandresko og tøj er en rigtig god begyndelse. Telt, sovepose og liggeunderlag er også essentielt udstyr at have med, hvis du skal overnatte på din vandretur.

Derudover har du nok også allerede tænkt på mad og drikke samt snacks uanset, om du skal overnatte på turen eller ej. Dog er der mange flere essentielle ting at have med, men hvad bør du så også have med på din vandretur?

Kort, kompas og GPS samlet i ét produkt

Det er altid en god idé at have et kort og kompas samt eventuelt GPS med på din vandretur, så du altid har et overblik over, hvor du befinder dig, og hvor du skal hen.

Så burde du i hvert fald ikke fare vild. Der er også et eller andet autentisk over at have de tre ting med hver for sig, da du virkelig kan opleve hele den primitive oplevelse.

Dog fylder disse tre ting i din rygsæk, og for at du får den bedst mulige oplevelse, så kan du med fordel erstatte kort, kompas og GPS med et smartwatch fra Suunto, som netop kan disse tre ting og meget mere til. Et smartwatch fra Suunto kan blive din bedste ven på din vandretur, da det udover kort, kompas og GPS også har indbygget højdemåler, lufttryk, temperatur, distancemåler, kalorietæller og meget mere. Du kan endda også downloade Suuntos app, som gør det nemmere at tracke alt, hvad du foretager dig. På den måde kan uret også bruges til almindeligt hverdagsbrug, træning, løb med videre.

Nice-to-bring-udstyr

Sidst men ikke mindst er der også udstyr, som er nice-to-bring, men dette er ikke en nødvendighed, hvis du f.eks. ikke skal overnatte på din vandretur. For eksempel kan du vælge at medbringe en lommelygte, lanterne eller pandelampe, hvis du gerne vil have mulighed for bedre lys end det, der er på din iPhone. Især hvis du skal overnatte i det fri i Danmark, er det rart at have noget godt lys til, når mørket falder på. Derudover kan det også være rart at kunne oplade sin telefon, hvis vandreturen strækker sig over et par dage, så du altid kan komme i kontakt med omverdenen.

Derfor kan du nemt medbringe en powerbank, og den fylder heller ikke alverden i din rygsæk. Hvis du er afsted om sommeren, hvor solen bager ned, så husk solcremen – meget gerne i en høj faktor, så du ikke skal døje med solforbrændinger. Sidst men ikke mindst bør du altid medbringe noget førstehjælpsgrej, hvis uheldet skulle være ude, samt en kniv eller et multi-tool, som er et multifunktionelt og nyttigt redskab.

Man kan hurtigt komme til at overfylde sin rygsæk med udstyr, som man tror, man har brug for. Derfor er et godt råd at pakke rygsækken efter vandreturens formål, og måske genoverveje om bogen, du gerne vil læse, er relevant at have med.