Hvilken type maling er bedst til facader?

Når der skal males hus, kan det være svært at navigere i det store hav af forskellige typer maling. Og ofte når man taler om udendørs facader, er der også regler for, hvor ofte huset skal males. Men der kan gå lang tid i mellem, og derfor kan typerne af maling også ændre sig fra gang til gang, når du skal male huset. Desuden kan dit hus have fået forskellige skader og trænger måske til reparation. Og hvad gør man så? Typisk er det en god idé at spørge et eller flere malere til råds, inden du selv begiver dig ud på markedet. For måske har de øje for noget lidt andet, end du har.

Find den rigtige maling

For at finde den maling, der passer til jeres facade, er I først nødt til at kigge på, hvilken type af facade huset har. Har det tidligere været kalket, så er I måske nødt til at gøre det igen. Hvis I har boet i huset i mange år, så var det nok også jer, der malede huset sidst, og derfor kan I kigge til, hvad I også brugte af maling sidst. Men både hus og malingstyper kan have ændret sig siden da, så det skal I være opmærksomme på. Måske kalkede eller pudsede I huset sidst og brugte derfor én type af maling. Det er ikke sikkert, det skal være den samme igen.

Der findes flere forskellige typer af maling, og nogle af dem passer bedre til jeres hus end andre. For eksempel passer en type som olieemulsionsmaling ikke til en nypudset facade, så har I lige gjort det, skal I vælge noget andet. Og er jeres hus ofte udsat for regn og rusk, som vores huse jo ofte er i Danmark, så skal I vælge en maling, der kan tåle lidt af hvert. Alligevel kan der være forskel på, om huset ligger mod åbne vidder i Nordsjælland, eller om det ligger midt inde i København eller omegn. Det skal også tages med i beslutningen.

Spørg maleren til råds

Det bedste I kan gøre langt hed ad vejen, er at finde et malerfirma, der kan hjælpe jer på vej. Selvfølgelig er det også en god idé at hyre et firma til at male huset, men som udgangspunkt kan du godt starte med bare at spørge forskellige malermestre til råds, om hvordan huset skal males, hvad det vil kostes, og hvad der eventuelt ellers skal gøres i forbindelse med malerarbejdet. På den måde kan du også indhente flere forskellige tilbud og få den bedste pris på selve arbejdet.

Når du vælger at spørge flere forskellige malerfirmaer ad, kan du også være sikker på, eller i hvert fald håbe på, at de kommer med den samme type af maling som det oplagte valg. Hvis du eksempelvis spørger fem forskellige malerfirmaer – nogle af dem i Gentofte eller i Københavnsområdet – og de fire af dem anbefaler én type maling, og den femte anbefaler en anden, så er det ret klart, hvilken type af maling der passer bedst til jeres facade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *