master bedroom

Indret hjemmets masterbedroom

Dit soveværelse er nok hjemmet allermest private rum. Det er her, du trækker dig tilbage til efter en travl dag. Det er her, du er allermest afslappet og privat og det er her, du lader op og transformerer dig fra dit helt private til dit officielle jeg.

Det er her, du ofte opbevarer dine personlige ejendele i form af tøj, sko, smykker og lignende.

Den helt personlige indretning

Derfor er indretningen af din private sfære her i soveværelse af ret stor betydning. Her behøver du ikke at tænke på at imponere, for det er jo ikke et rum, hvor du inviterer gæster ind.

Det er heller ikke her, ungerne leger eller huserer. Det er derfor kun dig – og eventuelt den, du deler seng med, der skal opholde sig i dette rum.

Derfor har du alle muligheder for at sætte dit helt eget personlige præg på dit soveværelse.

Nogle foretrækker en huleagtig indretning med masser af puder, tæpper, gardiner, livligt tapet og ting på vægge og borde og hylder, som betyder noget særligt for vedkommende. Det giver en oplevelse af glæde, tryghed og beskyttelse.

Andre kan ikke få det simpelt nok. En helt simpel indretning, der er helt barberet for andet end det mest nødvendige betyder ro, renlighed og uforstyrrede tanker.

Find eller udvikl din opfattelse af, hvad der gør et soveværelse til dit drømmesoveværelse. Når du har et billede af det, kan du gå mere målrettet efter at skabe det helt særlige rum, der giver dig den ro og tryghed, som et soveværelse kan give.

Valg af møbler

Ud over selve sengen har du måske brug for andre møbler i soveværelset. Afhængigt af, hvor meget plads du har at gøre med, så har du typisk et klædeskab, en kommode et spejl, nogle gode lamper, en stol en bænk – eller hvad, du nu synes, der skal til, for at rummer bliver både hyggeligt og funktionelt.

Har du plads til en sofa eller en lænestol? Har du dit tøj opbevaret et andet sted? Skal sengen være det eneste møbel i rummet? Skal møblerne have en vis volumen, eller skal de hellere være enkle og lette i udtrykket? Der er mange spørgsmål at tage stilling til.

Men husk, at et soveværelse ikke bare er det rum, hvor din seng står. Selve indretningen er med til at give en bestemt stemning i rummet.

Sengen

Sengen er ubetinget det vigtigste møbel i dit soveværelse. Og med hensyn til den er der også en række spørgsmål, du skal tage stilling til.

Hvor stor skal sengen være? Hvilken type seng skal det være? Hvor skal sengen stå i rummet?

Størrelsen på sengen afhænger dels af, hvor stort soveværelset er. Det afhænger også af, om der er en eller to personer, der skal sove i den. Og igen afhænger det af, om den model, du ønsker, kan fås i netop den størrelse, du ønsker.

Typemæssigt findes der jo flere forskellige modeller at vælge imellem. Det kan være en kontinentalseng, en boxmadras eller en elevationsseng. Her er det nok mest en smagssag, om man foretrækker den ene frem for den anden.

Der er gode argumenter for at vælge den ene eller den anden slags. De fleste er nok mest bekendt med en boksmadras, men hvad med en elevationsseng. Hvad kan den egentlig og hvorfor? Vil du gerne blive lidt klogere på, hvad en elevationsseng kan tilbyde dig af fordele, så kan du kigge på denne test.

Her kan du i det hele taget blive godt vejledt til et mere kvalificeret valg af seng.

Husk også i forbindelse med dit valg af seng, at kvalitet koster. Senge fås i mange prislejer, men når det kommer til en seng, så får du altså en del mere liggekomfort, hvis du investerer lidt mere i den.

Inspiration til indretning

Vil du gerne lade dig inspirere til den endelige indretning af dit soveværelse, så kan den hentes mange steder fra.

På nettet kan du søge direkte på indretning af soveværelse. Ser du på de billeder, bliver du nærmest spammet med idéer. Prøv også at gå på Pinterest eller på møbelforhandleres hjemmesider. Her er der også meget at kigge på.

Ønsker du at blive inspireret mere live, så tag en tur rundt i nogle forskellige butikker. Det kan tit være en mere berigende oplevelse en blot at se nogle møbler osv. på en skærm.

Pluk de idéer ud, som du kan bruge, og styk dit eget drømmeværelse sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *