Indretning af have eller altan på budget

Dette indhold er sponsoreret

Vi er mange, der drømmer om at optimere vores tilværelse på forskellige områder. I perioder, hvor vi er meget hjemme, kan drømmene ofte centrere sig omkring hjemmet og en ny vægfarve eller nye møbler kan gøre gode ting for vores daglige trivsel. Haven eller altanen er et sted, som risikerer at blive negligeret, hvis vi ikke har penge til at prioritere det. Heldigvis findes der gode råd til en budgetvenlig indretning af have og altan ved hjælp af billige plantekasser, så også vores udendørs trivsel kan forbedres.

Smarte løsninger, der frigiver plads

Hvis man bor i byen og har en altan, er det de færreste, der oplever, at denne altan er stor. Derfor skal man tænke klogt, når man skal udtænke indretningen af dette uderum, da en lille altan hurtigt kan synes klemt og rodet. Det samme gør sig gældende, hvis man for eksempelvis bor i et rækkehus med en mindre have. Samtidigt giver plantekasser plads til at dyrke både planter, blomster og grøntsager side om side, så man ikke skal undvære. Det er desuden muligt at finde plantekasser af traller, som er lette i udseendet på grund af de luftige mellemrum i mønstret.

Kend dine planter og spar penge 

Der er mange penge at spare, når du skal både købe og dyrke planter og blomster. Planter og blomster kommer i alverdens prisklasser, og det kan derfor være en god idé at sammenligne priser på planter inden køb. Husk også på, at mange supermarkeder har et godt udvalg af planter og blomster til fordelagtige priser. Du kan få dine planter og blomster til at holde længere, hvis du kender deres betingelser. Det gælder for eksempelvis for krydderurter, at nogle skal stå i direkte sol, mens andre trives bedre i skygge. Har du en skyggefuld altan, er det derfor en god idé at undersøge, hvilke planter, der kan overleve ⎯ og leve længe ⎯ under sådanne forhold.

Indretning af altan

Foruden plantekasser kan du udnytte pladsen på en mindre altan ved at udnytte vægge og altangelændere. På et altangelænder kan du både hænge altankasser med blomster, lyskæder og små parasoller. Små parasoller kan også hægtes på bordkanter og er en god måde at frigøre noget plads på gulvet. Har du mulighed for at bore søm i din altanvæg, kan du hænge hylder, potter og en vandkande på væggen, så du kan opbevare på væggen frem for gulvet. Du kan med fordel også hænge lanterner på væggen, så du kan få fordelt lyset på de lune sommeraftener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *