Inspiration til at spise efter sæson

Når du skal vælge råvarer til aftenens menu, så kan du med fordel gå efter sæsonens råvarer. Der er mange gode grunde til, at du bør spise efter sæsonen. En af de vigtigste er, at det er med til at sikre en varieret kost.

Laver du mad efter sæsonens opskrifter, så får du spist meget mere varieret, fordi du bliver nødt til at spise det, der er i sæson. Det kan måske også betyder, at du får prøvet nogle nye retter med de råvarer, som du ikke har smagt før.

Spiser du efter sæson, er der også en masse inspiration at hente i sæsonen grøntsager. Om sommeren kan du lade din inspirere af jordbær og ærter. Når efteråret står for døren, så kan det være æblerne, der er din inspirationskilde.

Opnå en bedre smag med sæsonens grøntsager
At spise efter sæson gør også, at du får flere vitaminer. Nye kartofler indeholder f.eks. mange flere vitaminer end ældre kartofler. Som nævnt spiser du også mere varieret, hvis du går efter sæsonens frugt og grønt. Det betyder også, at du får flere forskellige vitaminer.

Du får også en bedre smag og råvarer til en billigere pris, når du spiser efter sæson. Når råvarerne er nyhøstede, så smager de meget bedre. Og så er det bare et plus, at de råvarer, der er i sæson, er meget billigere end dem, der ikke er.

En kost der følger sæsonen er også mere klimavenlig. Når du går efter sæsonens danske råvarer, er de ikke blevet transporteret langvejs fra.

Ved at spise efter sæsonens råvarer kan du altså lade dig inspirere af de forskellige frugter og grøntsager. Lav friske sommersalater og dejlig varme simregryder til efteråret. Du kan forsøge dig med en masse nye råvarer og retter, og måske kan du endda finde en ny favorit i blandt.