plankebord til stuen

Inviter naturen ind i stuen

En af de hotteste tendenser indenfor boligindretning i dag er New Nordic eller Nordic Living, som især er præget af en ide om at bringe naturen i spil som en del af vores hjem. Den nordiske, minimalistiske og lidt stringente stil er ved at vinde verden over og med god grund.

At bruge den guldgrube af skønne, organiske og naturlige materialer vores planet faldbyder som en del af vores indretning burde egentlig komme helt naturligt (pun intended) til de fleste af os. Men for mange kan det være svært, at få naturen bragt harmonisk sammen med den meget stramme og minimalistiske stil, der også er meget moderne. Her er tre gode bud på, hvordan du kan invitere naturen ind i stuen.

Plankeborde

Træ er et helt fantastisk materiale, hvis det bruges rigtigt. I en meget strømlignet og nordisk indretning kan det være svært at se, hvordan et så levende og organisk materiale skal kunne passes ind – uden at stikke ud.

Men med et plankebord, vil du kunne understrege stilen i dit hjem ved at skabe en kontrast mellem det minimalistiske og det overdådige. Det naturlige og det stringente.

I dag kan du selv i mange tilfælde sele være med til at designe og tilpasse det helt perfekte plankebord til din spisestue.

Du kan roligt give din fantasi frit løb og få lige det, du drømmer om. På nettet er det også rigtig god og spændende inspiration at hente, hvis du har svært ved at finde et godt udgangspunkt. Det kan nemlig sagtens være den største udfordring bare at komme i gang, for der er uendelig mange forskellige udtryk og materialer at vælge imellem.

Har du for eksempel ikke plads til et helt spisebord, så kan du finde rigtig mange flotte sofaborde eller sengeborde i samme skønne træ, der giver en dejlig varme og hygge i det hjem.

Brug træ på væggene

Træ skaber varme og kontrast. En af de nyeste tendenser indenfor den nordiske indretning er, at bruge træ på væggene, for at skabe hygge og varme.

Du kan som udgangspunkt bruge alt fra MDF-plader til gulvplanker. Det kommer alt sammen an på, hvilket udtryk du ønsker at opnå med din trævæg.

Har du blod på tanden og lyst til at give dig i kast med et vægprojekt, er der rigtig meget lækker inspiration at hente rundt omkring, så det burde ikke være et problem at finde noget, der passer lige ind i dit hjem.

Er det lidt for omfattende et projekt for dig at kaste dig udi, findes der som alternativ en lang række spændende og smukke tapeter, der ligner træ i forskellige farver og strukturer. Det giver en god mulighed for at prøve dine ideer af, inden du giver dig i kast med de tunge materialer og el-værktøjet.

Hvis du er mere til at starte i det lidt mindre end med en hel væg, så kommer du rigtig langt med en bunke forskellige ramme og en rulle tapet med plankeprint.

Træ, metal og sten

Det er ikke kun træ, der virkelig har gjort sit indtog i den moderne indretning, det er i ligeså høj grad andre naturligt fremkommende materialer som metal og sten.

Er du ikke helt klar til de store projekter endnu, kan du nøjes med at kaste dig udi nogle smukke og kraftfulde stilleben, der blander de tre elementer med andre ting fra naturen som små planter eller buketter fra haven.

Det kan være noget så simpelt som en klump grøn marmor, en lille bronzefigur og en plante i en smuk krukke på en træbakke. Det er helt simpelt, men alligevel er blandingen af naturmaterialer så effektfuld, at det helt sikkert vil tiltrække sig opmærksomhed fra dine gæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *