Kan du holde varmen?

Er temperaturen i dit hus svingende? Den ene ende er altid kølig, året rundt, og dit badeværelse er altid fugtigt uanset hvor længe du lufter ud. Så skal du måske investere i et ventilationsanlæg med varmegenvinding. Du kender det måske som Genvex, da Genvex er den bedst kendte producent af disse anlæg.

Fordele ved ventilationsanlæg

Et ventilationsanlæg med varmegenvinding fungerer således at den suger luft fra fugtige rum, såsom køkken, bad og bryggers, og blæser frisk luft ind i husets øvrige rum. Her er det vigtigt at nævne, at du kan få et pollenfilter på, så du ikke får blæst dine allergener direkte ind i stuen.

Det har den fordel, at du slipper for kondens i dine fugtige rum, og systemet genanvender varmen fra den luft den suger ud, til at opvarme den friske luft den blæser ind. Dermed bliver 80-90% af varmen genanvendt.

Det vil sige, at overskudsvarme fra et rum, bliver brugt til at opvarme et andet rum. Det gør varmefordelingen i din bolig langt mere effektiv, og du vil opleve en bolig med samme temperatur i alle rum. Det giver et renere og sundere indeklima, selv hvis du ikke lige har tid til at lufte ud 3 gange dagligt, som jo ellers er anbefalingen.

Ulemper ved ventilationsanlæg

Den største ulempe er, at et sådant system koster mange penge. En anden er, at enten skal du have systemet monteret på væggene, eller også skal det køres over loftet. Uanset, så vil der skulle foretages nogle installationer, som ikke er det smukkeste i verden. Køres det over loftet, dog, skal der ”blot” laves 1-2 store huller i loftet pr rum og sættes en ventilationsskakt i, resten vil være ude af syne.

Se her hvis du har brug for hjælp til finansiering. Sammenlign via app for at finde det lån, som passer bedst til din situation.

Annoncørbetalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *