Kommet ind på drømmestudiet? Sådan flytter du bedst hjemmefra

For mange unge voksne rundt om i landet har der for nyligt været nerver på. Det er nemlig ikke længe siden, at universiteterne offentliggjorde listerne for deres kommende studier – altså hvem der var kommet ind, og hvem der var blevet afvist. Det har sandsynligvis givet anledning til både smil og tårer, men har du været så heldig at komme ind, så skal du sandsynligvis til at flytte hjemmefra. Langt de fleste er således kommet ind på universiteter i København, Aarhus, Odense eller Aalborg, og ens for disse byer er det, at der er rift om boligerne. Så hvordan finder du nemmest den rette lejebolig til dig? Og hvilke andre ting bør du få styr på med det samme? Det kigger vi nærmere på her med et par gode råd til dig.

Find den rette lejlighed – men vær ude i god tid

Som sagt er der rift om boligerne i de store universitetsbyer. Der er i hvert fald rift om de lejeboliger, som ligger i et nogenlunde prisleje for unge studerende. Der findes mange platforme rundt om på nettet, men hvis du gerne vil slippe for at betale mange penge for en bruger på BoligPortal – og hvis du gerne vil slippe for at skulle ansøge fremmede på diverse Facebook-grupper om at skulle dele lejlighed med dem – så kan du med fordel følget dette link i jagten på en lejlighed i Aalborg, København, såvel som i alle andre byer.

Et andet råd er desuden at være ude i god tid. Naturligvis er der en begrænsning på, hvor tidligt du kan gå i gang, hvis ikke du ved, hvilken by du er kommet ind i. Men har du eksempelvis kun søgt studier i Aarhus, så kom for din egen skyld i gang med det samme. Desto før du er ude, desto større er chancen for at finde den lækre lejlighed til en overkommelig pris.

Få styr på bredbånd og forsikringer

Et andet punkt, som de unge skal tage stilling til ved indflytning, er, hvordan de finder det bedste og billigste bredbånd, eller hvordan de finder den mest oplagte forsikring. Begge dele kan være en jungle, fordi der er så mange selskaber, som tilbyder dig forskellige muligheder. Men én ting kan du være sikker på: der er en del penge at spare, hvis du lægger energi og tid i at finde den rette udbyder.

Det haster nok mest med bredbånd, hvilket også er grunden til, at vi har linket til en god guide ovenfor. Her finder du hurtigt et godt overblik over de forskellige og mest populære abonnementer, ligesom at du hurtigt indser, at der er penge at spare. Med hensyn til forsikringer tilbyder mange organisationer med fokus på studerende faktisk forskellige forsikringsmuligheder, så disse er afgjort en overvejelse værd.

Få udbetalt mest muligt af dit depositum

Uanset om du får fingrene i en studiebolig eller en normal lejlighed, så bør du gør dig selv en tjeneste ved at overveje, hvordan du får mest muligt tilbage af dit depositum, når du engang skal til at flytte ud igen. Naturligvis skal der slibes gulve og males, men du kan gøre meget for, at boligen fremstår i så god stand som muligt. Dette indebærer naturligvis at behandle tingene ordentligt, men det er ikke altid alle, som har deres depositum in mente, når de indretter sig i hverdagen. Derfor er dette måske også mere en opfordring end et råd, men husk at udlejer står med magten, når depositum skal tilbagebetales.