Miljørigtige boligdrømme

Annonce:

Du kender det helt sikkert. Endnu et af de der programmer i fjernsynet, hvor et ungt par forvandler et gammelt hus til et slot. Eller en arkitekt tegner et hus, der er så gennemført, at du får lyst til at rive hele stuen ned og gøre ham kunsten efter. Det kan godt være, at du lige skal trække vejret kort, inden du går i gang med at rive skillevæggene ned. Det kan også være, at du går med en lille drøm i maven om at bygge dit eget? Måske bare renovere dit eget? Inden du går i gang, kan du jo overveje, om der skal tages nogle klimavenlige initiativer? Det kan være, at du gerne vil have et integreret solcelletag eller måske en vindmølle i baghaven er bedre?

Solceller på taget

Måske er en vindmølle i baghaven lidt for larmende. Selvom det kan være, at dit vasketøj kan blive blæst godt igennem, så kan det godt ske, at både du og din nabo bliver en anelse trætte af den konstante støj fra den. Der er også rigtig mange, som synes, at det ser træls ud med solceller på taget. Det er store og klodsede. Men det findes der faktisk råd for. De senere år er der blevet udviklet rigtig mange forskellige typer af solceller. Solcellerne er både mindre, fladere og smartere, end den klassiske, tykke solcelle. I dag er det faktisk sådan, at du kan få en solcelle, som bliver en helt naturlig del af dit tag.

Klimavenligt og kønt tag

De monokrystalinske solceller kan faktisk ligne dit tag så meget, at både du og din nysgerrige nabo bliver helt i tvivl om, om der faktisk sidder en solcelle. Men bare rolig, alt den tvivl forsvinder, når du ser din elregning. En af de store fordele ved at installere solceller er nemlig, at du kan spare penge på energiregningen, men også kan mindske dit CO2 aftryk betragteligt. Så vinder du altså let både på pengekontoen og på klimakontoen.

Der er rigtig mange fordele ved at installere solcellerne, og det er en af de letteste måder at gøre din bolig mere energivenlig. Men det er bestemt en stor beslutning og investering at installere solceller på dit tag. Så tag dig god tid og overvej beslutningen grundigt, inden du køber dem.

Så kan du glæde dig til sommer, når energien ruller ind gennem dit tag.