Miniguide til renovering

Annonce:

En renovering kan være hård. Både fysisk og psykisk. Dette vil du formentlig nikke genkendende til, hvis du allerede har prøvet kræfter med en renovering af hus eller sommerhus. Derfor har vi strikket en lille guide sammen til dig, så du forhåbentlig kan komme helskindet igennem arbejdet.

  1. For det første skal du have dig et godt overblik over din renovering. Dette gælder fx tidsplan, materialer og budget. Det kan være en god idé at rådgive sig med venner og familie – eller måske endda en professionel rådgiver. Et godt råd er desuden at lægge lidt ekstra penge til side, hvis der pludselig skulle komme noget uforudset.

  2. Skal du selv stå for noget af renoveringen? Dette kan godt trække tiden mere ud, men kan også være en økonomisk gevinst, hvis du har hænderne skruet godt på. Alfa og omega er, at du anskaffer dig det rigtige værktøj og materialer. Skal du eksempelvis have gang i nogle murerprojekter? Så køb det rigtige murergrej fra Murerbutikken. På denne måde er du sikret, at dit murergrej er i orden – og du er et skridt tættere på en vellykket renovering.

  3. Flyt ud mens renoveringen står på. Det kan hurtigt blive en stressende hverdag hvis man både arbejder og lever i renoveringsrod. Et godt råd er at overnatte hos venner og familie i den periode, hvor renoveringen står på. Lej eventuelt et sommerhus eller skurvogn, hvis du stadig gerne vil have privatlivet i fred.
  • Vær tålmodig og tag ja-hatten på. Dette er nemmere sagt end gjort. En ombygning og renovering kan nemlig hurtigt blive forsinket og tidsplanen kan skride. Samtidig er det også vigtigt, at arbejdet bliver gjort ordentligt. Så husk den gode tålmodighed og bevar den gode stemning.

Afslutningsvis er der blot at ønske god renovering. Du skal nok klare det, selvom det vil blive hårdt til tider. Forhåbentlig vil du til sidst stå med et drømmeresultat.