Nyt tag til huset – hvad skal jeg vælge?

Hvornår er det tid til at skifte tag og hvad skal du som udgangspunkt være opmærksom på, når det kommer til at skifte tag.

Et tag levetid er omkring 25-35 år afhængig af, hvilken type og hvor god du har været til at vedligeholde det. Har du hvert år fjernet mos og snavs vil det øge dit gamle tags levetid. Det er en god ide at tjekke det jævnligt, så du ikke får fugt og frostskader. Typisk skiftes et tag først, når der er kommet skader eller at det er blevet så slidt at det skal skiftes uanset hvad.

Har det betydning, hvilken slags tag jeg vælger?

De mest almindelige typer tag er tagpap, eternitplader, stålplader, cementtagsten, teglsten eller skifer.

Det sikreste er at vælge samme type, som der allerede er brugt, da du derved sikre at tagkonstruktionen er bygget til at holde taget.

Hvis du vælger en anden type tag, er det vigtigt at du rådfører dig med en bygningsingeniør. Du skal samtidig være klar over, at dit hus vil ændre udseende, hvis du vælger en anden type.

Det sværeste er at skifte hvis dit tag er fladt, da de fleste typer tage kræver en hældning på 25 grader.

Husk også at tjekke lokalplanen og få gerne en skriftlig godkendelse fra kommunen. Der kan være begrænsninger i lokalplanen, du skal være opmærksom på.

Det er ikke alle former for tagbelægning, der er hel vandtæt, når det regner eller sner, hvis det på samme tid også er udsat for, at vinden presser hårdt på tagfladen.

Tidligere tætnede man med mørtel. I dag laves et undertag, som er vandtæt. Det er vigtigt at undertaget har samme levetid som tagbelægningen.

Ideen med et undertag er, at det opfanger regnvandet og sneen og fører det ned til tagrenden og væk fra træet i tagkonstruktionen. Det sikre at træet ikke bliver angrebet af skimmelsvamp og råd.

Er et nyt tag dyrt?

Der er stor forskel på prisen alt afhængig af hvilken type du vælger. Et tagpaptag er absolut det billigste og alt afhængig af om du vælger et eternittag til skifertag vil kvadratmeterprisen fra 500 kr. for eternittag til 1700 kr. for skifertag.

Derudover skal der betales for montering af evt. ovenlysvinduer, tagrender, skorstene og efterisolering.

Samtidig kan der være geografiske forskelle og er det højsæson vil det også spille ind på hvad pris du vil få.

Du kan læse mere her.

Kan jeg selv skifte mit tag?

Du kan godt selv skifte dit tag, men det er vigtigt at du følger producentens vejledning nøje. Du skal også være opmærksom på, at der ikke er en medfølgende garanti hvis du selv skifter dit tag.

Uanset om du selv skifter eller om du får en håndværker til, det skal du være opmærksom på at leve op til nutidens krav om efterisolering.

Dette gælder ikke ved små reparationer. Et tagfirma eller et rådgivningsfirma kan hjælpe dig med at få lavet beregninger, der kan fortælle dig hvilke energikrav du opfylde.

Sponsoreret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *