Ønsker du at komme i bedre form? – 3 gode råd til en varigt vægttab

Annonce:

At tabe sig er ikke nemt. Specielt hvis man skal tabe sig en del, og hvis man ønsker at vægttabet skal holde ved, så man ikke tager de tabte kilo på igen. Det kræver en større omstilling og en massiv indsats for at lykkedes med dette.

At tabe sig er en stor mental kamp, og derfor gælder det om at opstille nogle gode rammer for sig selv, således man optimerer chancerne for succes. Gode rammer kunne være at fjerne alt usundt fra huset, købe et sports-ur til at tracke data, snakke med din partner om kost osv. Alle disse tiltag gør det nemmere at modstå fristelser ved. At snakke med din partner og få personen enten med på vognen, eller som minimum til at hjælpe dig med at modstå disse fristelser, er også en rigtig vigtig ramme at opstille for sig selv.

Altid hav sunde snacks i huset – usunde snacks kan ødelægge vægttabet

Snacks – de usunde af dem – kan ødelægge et vægttab. Det er ofte at man befinder sig derhjemme og pludselig får lyst til en snack. Det sker specielt når man keder sig, og så bør man have opstillet rammerne således, at man blot kan gå i køkkenet og finde en af de sunde af slagsen. Det kan være alt fra små snack-gulerødder til sunde hjemmebagte snacks.

Det samme gælder for den overordnede kost. Det er vigtigt at have styr på hvad der foregår i køkkenet hvis man er seriøs omkring sit vægttab, og det er klart en fordel at kunne bruge en køkkenkniv og altså have erfaring i køkkenet.

Træn hvad du har lyst til – skalér op efterfølgende

Når det kommer til træning og motivering heraf, så gælder det om at opstille nogle rutiner som man holder af. Det er ikke alle der kan lide at træne tidligt om morgenen, mens andre elsker at få det gjort så tidligt som muligt. Find ud af hvad der fungerer for dig, og gør så det.
Det samme gælder med hvad du laver til træningen. Det kan være at det er svært at være i fitness i halvanden time den første uge, fordi du finder det overvældende og udmattende – det er ok. Måske du bare skal starte med 30 minutter i starten, så du ikke brænder ud for hurtigt. Det giver lyst til at komme tilbage, fremfor hvis du begynder super hårdt, og så ikke ”magter” næste træning.

Opgiv noget for at opnå noget andet

Det vigtigste at forstå når man ønsker at tabe sig er, at man bliver nødt til at give op på noget som man godt kan lide. Du kan ikke det hele, selvom det dog kunne være dejligt. Det kan betyde at du ikke kan tage med på cafe med veninderne og spise brunch, hvis det f.eks. frister dig til at spise en masse usundt. Det var blot et eksempel, for der er nogen der godt kan styre det, og så er der nogen som også regner det med i deres daglige eller ugentligt kalorieindtag, hvormed de så må spise hvad de vil den dag de skal ud, fordi de har spist det mindre eller trænet det mere op til eller efter.