Overvejer du at bygge en vinkælder? Læs med her

Er man glad for vin, må en vinkælder vel være den helt store drøm, og faktisk er det slet ikke en så tosset idé med en vinkælder. Der er dog visse aspekter, som er meget vigtige at tage højde for, inden man går i gang med at bygge sin helt egen vinkælder derhjemme.

Først og fremmest er det vigtigt, at man sørger for at tage højde for temperaturen i rummet, i og med at det er helt essentielt, at vinen får den bedste og mest optimale opbevaringstemperatur, for ellers kan man i værste fald ende med at ødelægge alt den gode vin. Herudover bør man også altid overveje lugtene i rummet samt belysningen og vibrationer, da disse aspekter ligeledes kan påvirke vinen i en negativ retning.

Sådan skaber du en autentisk atmosfære i vinkælderen   

Der er forskelligt udstyr, der hører til en vinkælder. Det vigtigste er naturligvis forskellige former for vinskabe eller vinreoler, så du har noget at opbevare alle dine vine i. Det er muligt at finde reoler og skabe til vin i alverdens materialer, farver og designs, så du frit kan vælge lige akkurat den løsning, der passer til din individuelle stil. Foretrækker du i stedet, at din vin er kold, kan du også vælge et vinkøleskab. På den måde slipper du også for hele tiden at skulle regulere temperaturen i rummet. Endelig er der også rigtig mange, der vælger at indrette deres vinkælder med tomme vintønder, da dette skaber en meget autentisk og hyggelig atmosfære og stemning, og herudover giver det dig også mulighed for at få venner, familier eller kollegaer over til vinsmagning. Du kan i forbindelse med sådan en vinsmagning vælge at investere i fine vinkarafler, som ilter vinen og dermed gør den endnu bedre – se et udvalg af vinkarafler her.

Få hjælp fra en indretningsarkitekt

Er du i tvivl om, hvilken måde der er den mest optimale, når det kommer til at opbevare vin, er en god huskeregel, at du altid skal overveje temperaturen. Den mest optimale temperatur ift. vin er typisk omkring de 10-12 grader, og dette kan ofte godt være ret svært at ramme. Det skal desuden nævnes, at vin ikke har godt af hverken direkte sollys eller hurtige temperatursvingninger, og dette er derfor ligeledes vigtigt at tage med i betragtning, når du skal indrette din helt egen private vinkælder.

Når man starter med at begynde at indrette sin vinkælder, er det en rigtig god idé at starte simpelt ud. Det kan man bl.a. gøre ved blot at investere i blot en enkelt reol, og så kan man dernæst vælge at udvide lige så stille, i takt med at man finder sig på plads i rummet, og éns vinsamling vokser. Har du brug for hjælp til, hvordan du bedst muligt kan indrette en vinkælder, der lever op til netop dine ønsker og behov, kan du altid vælge at tage kontakt til en indretningsarkitekt. Besøg eksempelvis www.tinehundrup.dk, som med garanti vil kunne hjælpe dig med at gøre dine drømme til virkelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *