Planlægning af nyt badeværelse

Tag eventuelt en murer eller murermester med på råd, når du overvejer at få lavet nyt badeværelse. Hvis man drømmer om at få lavet nyt badeværelse, er der nogle overvejelser, der skal gøres først. Et badeværelse er nemlig – pr. kvadratmeter – det rum i huset, der er det dyreste at få bygget om. Det skyldes blandt andet, at der stilles ret høje krav til materialer og udførelse, idet der er mange regler at overholde. Dette, fordi et badeværelse dagligt udsættes for vand og fugt, og det skal det kunne holde til, så der ikke opstår skader.

Så drømmer man om at få revet de storblomstrede 80’er-klinker ned, udskifte badekar, bruser og alt andet, bør man forberede sig godt på det. Ellers risikerer man et dårligt udført badeværelse, der i bund og grund ikke er egnet som badeværelse. Får man vand- eller fugtskader, kan det blive en dyr fornøjelse at få udbedret. En murer eller en murermester kan vejlede omkring regler, priser, materialer og så videre. Han kan hjælpe med planlægning og sidenhen udførelsen.

En velegnet murermester til badeværelser finder du for eksempel i Slagelse.

Det forberedende arbejde

Men først og fremmest, når man har taget beslutningen om at få badeværelset bygget, skal man finde ud af, hvordan det skal se ud. Skal det renoveres fra top til tå, eller skal det kun være en modernisering, hvor eksempelvis de gamle fliser skal blive? Hvis det hele skal udskiftes, hvilke elementer skal der da være, hvilke farver skal fliserne have, hvordan skal det indrettes? Man skal selvfølgelig også have det økonomiske aspekt med. Med et budget kan man få en idé om, hvad der vil være realistisk at kunne udføre. Når man er begyndt at få styr på disse ting, kan man søge rådgivning ved for eksempel en murer eller murermester. Sidenhen er det tid til også at begynde at indhente priser og tilbud.

Når det er tid for håndværkerne at gå i gang med arbejdet, skal man være opmærksom på, at det ikke er ligegyldigt, hvilken rækkefølge opgaverne bliver udført i. Igen er det en god idé at have søgt råd ved for eksempel en murer. Når badeværelset er færdigt, kan en byggeteknisk gennemgang hjælpe med at vurdere, om badeværelset lever op til alle krav.

En murer eller murermester med god erfaring

Det er ikke uden betydning at søge råd og vejledning, når man vil have lavet nyt badeværelse. Der er flere steder, man kan søge gode råd. En murer er en af mulighederne. En vådrumscertificeret murer har den fornødne viden og ekspertise på området – og ofte en masse erfaring fra andre badeværelsesprojekter. Det gør ham til en velegnet rådgiver på området. Samtidig er han således også godt inde i opgaven, til når arbejdet skal udføres.

Så inden du selv begynder at brække de gamle klinker af, er det en god ide lige at trække vejret og tænke tingene igennem. At planlægge sig igennem forløbet med nyt badeværelse kan være godt givet ud i sidste ende. Måske kender du en murer eller murermester, du kan starte med at tage med på råd i dine overvejelser. Men ellers kan du altid finde en murermester i nærheden af dig – hvad enten du bor i Korsør eller Skælskør. Eller måske i Sorø eller et helt andet sted i Danmark. Med en murer eller murermester er du hjulpet godt på vej til dit nye badeværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *