Pynt gårdspladsen op med granitskærver

Annonce:

Granitskærver giver dig godt grus mellem hænderne, der skaber en flot gårdsplads og behagelig indkørsel. Selvfølgelig kan skærverne også bruges til bede i stedet for flis, hvor du får nogenlunde samme beskyttelse mod ukrudt og dræbersnegle, uden at skærverne dog nedbrydes. Det er nemt at finde granitskærver i forskellige farver og mix, så du kan få lige det visuelle indtryk, som du ønsker.

Vælg mellem et væld af farver

Du kan få granitskærver i bigbag eller vognlæs, der har ca. den samme farve, eller du kan vælge et farvemix, præcist ligesom hvis du købte fliser til terrassen. Du kan vælge mellem forskellige farver:

  • Antracitgrå skærver finder du sammen med sorte og lysere grå nuancer.
  • Brune, blå og røde granitskærver kan give gårdspladsen påfaldende udseende.
  • Gråmix, rødmix og andre blandinger af forskellige farver skaber variation.

Tænk på kornstørrelsen

Som noget andet varierer granitskærver, når det kommer til kornstørrelse. På det punkt adskiller skærver af sten sig ikke fra fx barkflis eller støbemix. Visse typer granitskærver er små med ca. 5-8 mm størrelse, mens du i den anden ende af skalaen finder granitskærver til belægning på 32-64 mm.

Prisen på granitskæver svinger

Prisen for granitskærver og levering af disse varierer ofte betragteligt fra forhandler til forhandler. Det skyldes dels de konkrete skærver, du er på udkig efter, men forhandleren er dog også en vigtig faktor. 1000 kg granitskærver inkl. levering kan du få for en samlet pris mellem 1000 kr. og 1900 kr.

Handl i byggemarked eller nichebutik?

Overvej gerne, om du vil have dine granitskærver hos et større byggemarked eller en nichebutik. Du kan af og til finde små, lokale forretninger, der har gode tilbud på granitskærver og enten sælger dem til en billigere pris end byggemarkederne eller byder på en speciel blanding. Omvendt sidder byggemarkeder på de bedste løsninger inden for transport og har generelt et større udvalg hos sig.