børn hopper

Sådan bliver dine børn mere aktive derhjemme

Det kan føles som en evig kamp at få børnene derhjemme til at blive mere aktive og bevæge sig mere. Vi lever dog i en tidsalder, hvor sundhed er hovedretten på samfundets middagsbord, og man kan slet ikke benægte fordelene ved det!

Men er der ikke nogen metoder, som børnene kan være med på, som får dem til at bevæge sig, uden at de kommer til at hade motion? Det kan du tro der er – find dem nedenfor.

Aktiv transport er let og alle kan være med

Aktiv transport er noget, som flere allerede gør sig i. Det betyder sådan set bare, at når I skal et sted hen, så skal I gøre det på en måde, så alle får motion.

Skal man for eksempel ned at handle, så er det kun smart, hvis alle går sig en rask tur eller måske cykler. Det samme gælder for eksempelvis turen i skole eller hen til en kammerat.

Der er to fordele her – først er det let at integrere i rigtigt mange andre af hverdagens rutiner. Samtidig er det dog også noget, som I som forældre kan være med på! Børn bliver nemlig inspirerede af at se deres forældre bevæge sig, og det kan føre til mere motion fra børnenes side.

Spring børnene sunde med en trampolin!

Trampolin er efterhånden klassikere ude i haven hos rigtigt mange børnefamilier. De mange fjedre har fanget utroligt mange børn, og der er god chance for, at dine børne også bliver fristede.

Som redskab til motion er trampolinen fantastisk, fordi at mange børn selv vælger at gå ud på den. Når vejret i Danmark er den mindste smule solrigt, så kommer alle børnene frem for at hoppe rundt.

Trampolinen er også god fordi, at man med de store størrelser kan have flere børn derpå. Så kan ungerne altså have deres kammerater med. Dermed bliver motionen ikke lige så meget en pligt, som det bliver en aktivitet, som man deler med sine kammerater. Find billige trampoliner her!

På med musikken

Mange mennesker har en dyb forbindelse til musik, og vi kan nærmest ikke lade være med at svinge med hofterne, når en god sang kommer på.

Dette kan du også tydeligt se i rigtigt mange børn, som godt kan lide at hoppe rundt og danske til deres yndlingssange. Igen er dette en fin metode til at få gang i ungernes ben.

At sætte en god playliste på og så danse med børnene er nemlig rigtigt hyggeligt, mens det også promoverer sundhed. Samtidig er det sjældent noget, man som barn ser som ”motion”, og i stedet er det mere leg. Så er der helt sikkert større chance for, at børnene bliver ved med at motionere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *