Sådan drager du inspiration fra udlandet til indretning af hjemmet

Annonce:

Mix og match

Når du skal indrette dit hjem, er der mange stilmæssige veje at gå, men en effektiv måde at få et stilet, men også lidt spraglet hjem er ved at drage inspiration fra den store verden. Hvad end du er rejselysten og selv hiver souvenirs med hjem til dekoration, eller blot udnytter at kunne få alverdens ting sendt lige til døren, kan udenlandsk inspiration peppe en ellers lidt grå, skandinavisk hverdag op.

Der er mange måder at hive udenlandske genstande og inspiration ind i din bolig. Du kan gå hele vejen og lave stilmæssige temaer, men den måde vi vil anbefale er, at du mixer og matcher det udenlandske med det hjemlige. På denne måde kan alverdens inspirationer og trends finde vej til dit hjem, uden at det virker rodet. Med det sagt kommer her fire omgange inspiration til dit hjem.

1001 nats drøm

Så længe mennesker har haft råd til at rejse har vi bragt souvenirs med hjem, og inkorporeret dem i vores boligindretning. En af de genstande der har været på sådanne ture i længst tid, er de flotte ægte tæpper fra steder som Tyrkiet, Mellemøsten og Indien. En af disse tæppetyper er såkaldte kelimtæpper, hvilke du kan opleve i fuld flor hos Wiinstedt.

Har du gået med en ide om at erhverve dig ægte tæpper og hive dem ind i dit hjem, er kelim en god måde at gøre det på. Kelimtæpper er slidstærke og relativt nemme at holde rene, så selv i en travl hverdag vil du ikke have problemer med at ”passe” det. Desuden passer kelim med deres flotte mønstre og naturlige farver let ind i et ellers skandinavisk inspireret hjem.

Som Karen på sin afrikanske farm

En anden souvenir der i mange år har været populær at have med hjem til inspiration i hjemmet, er de forskellige flotte, afrikanske, mørke træfigurer. Alt fra imponerende masker til mindre dyrefigurer er blevet hentet hjem, og det er ikke svært for dig at få følelsen af at være Karen Blixen på sin afrikanske farm.

Sådanne figurer findes nemlig i alle mulige prisklasser. Nyere figurer vil typisk ikke være synderligt dyre, men vil du have fat i nogle af de originale fra Blixens tid, skal du mere til lommerne. Uanset hvad får du figurer der ned deres mørke træ og mystiske look virker som en virkelig god kontrast til det ofte lette og simple skandinaviske hjem.

Lad dig rive med som guldaldermalerne

Det kan godt være de første, danske charterturister primært blev fragtet til Spanien og Costa del Sol, men før dem var det altså Italien danske rejsende var vilde med. 1800-tallets romantiske kunstnere kunne ikke få nok af den smukke halvø, og mange har sikkert også taget en lille souvenir med, i form af en af deres charmerende statuer.

Italien er nemlig fuld af smukke statuer, herunder særligt Maria-statuer. Selvom jomfru Maria ikke har været tilbedt på vore breddegrader siden reformationen, betyder det ikke at hendes statue ikke kan passe ind i danske hjem. Uanset om du vælger en klassisk hvid eller måske en farvet statue giver de en ophøjet ro til dit hjem – indenfor såvel som udenfor.

Lad den vestafrikanske sol skinne

Vi har indtil videre primært fundet inspiration til indretningen i, med en dels undtagelse af kelimtæpperne, mere pyntegenstande og knap så meget funktionelle genstande. Der er dog en masse funktionelle ting du kan hive ind i boligen, herunder særligt de mange smukke lamper i marokkansk stil.

Marokkanske lamper kendetegnes ved deres flotte mønstre typisk udført i en metal-lampeskærm. Dette giver ikke altid det mest praktiske lys, men er perfekt lys til hyggekrogen. Så vil du trække en marokkanske lampe ind i det hjem, bør du placere den i et område som sofaområdet, hvor lys mere har en stemningsfunktion.