Sådan får du et bedre indeklima i din bolig

Indeklimaet i din bolig er vigtigt. Det er derfor heller ikke noget, du skal tage forgivet. Desværre er der mange, der ikke ved, at deres indeklima kan forbedres – og tilmed på flere punkter. Der er mange ting, der kan give et bedre indeklima i din bolig. Derfor er der – med stor sandsynlighed – også plads til forbedring på ét eller flere punkter i netop din bolig.

Nedenfor kan du finde en række gode tips til, hvordan du får et bedre indeklima i din bolig. Der findes mange andre tiltag, men de nedenstående er blandt de mest markante og vigtigste af slagsen.

Luft ud flere gange dagligt

Ét af de vigtigste aspekter er, at du lufter ud flere gange dagligt. De fleste vil sige, at det er sund fornuft. Faktum er dog, at det ikke er alle, der husker det i en travl hverdag. Anbefalingen lyder på, at du lufter ud flere gange om dagen. Gerne minimum 10 minutter ad gangen, men mere skader dog ikke. Det vigtigste er, at der luftes ud i løbet af dagen.

Hav en jævn temperatur i alle rum

Der er mange, der har en tendens til at skrue ned for varmen i de rum, de ikke bruger. Det er dog ikke nogen god idé. Det skaber nemlig kolde overflader, og i kombination med fugt vil dette skabe kondens på overfladerne. Derfor er det bestemt også noget, du skal undgå. Sørg i stedet for, at du altid har en jævn og god temperatur i boligens rum.

Ryg ikke indenfor

Selvom det på mange punkter bør sige sig selv, så skal du ikke ryge indenfor. Der er mange, der fortsat gør det, og det er selvfølgelig deres eget valg. Faktum er dog, at det er noget, der skaber et dårligt indeklima. I stedet bør du købe en e-cigaret, som du kan dampe på. Hvis det er noget, der lyder interessant for dig, så læs mere om en e cigaret her.

Du bør ikke tørre tøj i boligen

Hvis du kan undgå det, så bør du ikke tørre tøj i din bolig. Når du hænger dit vasketøj op indenfor, så vil alt vandet fordampe inde i dit hjem. Det har ikke andre steder at søge hen end ind i vægge, paneler og gulvtæpper. Det kan skabe fugt, som i sidste ende kan betyde skimmelsvamp. Derfor bør du også undgå at tørre tøj indenfor i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *