Sådan får du det bedste resultat, når du stryger tøj

Dette indhold er sponsoreret

At stryge tøj er for mange endnu en af de der pligter, der bare skal overstås hurtigst muligt. Har du det også sådan, så læs med her i denne guide. Med den optimale teknik og udstyret på plads får du nemlig et langt bedre resultat på kortere tid, og så bliver strygningen hurtigere overstået.

Hav udstyret på plads

For at få det bedste resultat, skal du selvfølgelig have et ordentligt strygejern, der kan levere et godt resultat. For at finde et godt strygejern, er det altid en god idé at undersøge markedet ved at læse strygejern etst og anmeldelser, så du kan blive klogere på, hvad andre forbrugere og eksperter anbefaler. Derudover får du et bedre resultat, hvis du stryger på et strygebræt, for det er designet til at absorbere varme og fugt.

Sørg for et rent strygejern

Du får et bedre resultat, hvis du stryger med et rent strygejern. Hvis du stryger med et beskidt strygejern, risikerer du at efterlade mærker eller pletter på tøjet. Derudover går dit strygejern hurtigere i stykker, hvis du ikke sørger for at vedligeholde det. Det er derfor også en god idé at afkalke dit strygejern, hvis du har dampfunktion på det.

Følg tøjets strygeanvisning

Inden i al tøj er der et vaskelabel som blandt andet siger noget om, hvor høj temperatur du må stryge et stykke tøj ved. Hvis du ikke følger anvisningen, risikerer du et dårligt resultat eller et ødelagt stykke tøj. Kig derfor på det lille strygejern og hvor mange prikker, der er. Et strygejern med kryds over betyder, at tøjet ikke må stryges, mens en enkelt prik betyder, at det maksimalt må stryges ved 110 grader. To prikker betyder maksimalt 150 grader, og tre prikker betyder maksimalt 200 grader.

Den rette rækkefølge

Skal du stryge mere end ét stykke tøj, så start altid med det tøj, der kræver den laveste grad af varme. Dernæst stryger du det tøj, der kræver en middelgrad af varme og slutteligt det tøj, som kræver den højeste varme.

Sådan stryger du

Læg tøjet så fladt ud som muligt på strygebrættet. Stryg i lige og relativt langsomme bevægelser og sørg for, at du glatter alle rynkerne ud undervejs. Bevæg hele tiden strygejernet, for ellers risikerer du, at der går ild i tøjet eller kommer et mærke. Når du har strøget tøjet, så hæng det op på bøjle med det samme, så det ikke bliver krøllet igen.