Sådan får du mest ud af pengene, inden du bygger et nyt typehus

Annonce:

Står du netop og er på udkig efter drømmeboligen, og har du måske endda allerede truffet beslutningen om, at du ønsker at bygge selv? Med arkitekttegnede typehuse får du mulighed for at vælge et færdigt projekt, der passer til dine forventninger om, hvordan din kommende bolig skal være.

Men hvad er egentlig prisen på sådan et typehus? En typehus pris varierer efter en lang række parametre, og du kan finde forskellige priser fra forhandler til forhandler. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Hvad koster det at bygge et typehus?

Selvom du vælger at købe et færdigt projekt, så er der stadig mange ting, du kan ændre helt individuelt – og som er med til at præge prisen. Nogle af punkterne er bl.a.:

  • Hustype – du kan vælge imellem både længehuse, vinkelhuse, knækhuse og mange andre hustyper, ligesom du også skal tage stilling til, hvorvidt din bolig skal være i 1-plan eller 2-plan. Alt dette har en indflydelse på den færdige pris.
  • Materialevalg – du skal som udgangspunkt selv vælge imellem materialerne til store dele af husets indre og ydre dele.
  • Tagtype – vælg imellem det minimalistiske, flade tag eller andre klassiske udgaver.
  • Beliggenhed – her menes der ikke beliggenheden af byggegrunden, men mere hvilken landsdel, du ønsker at bosætte dig i. Der er nemlig regionale forskelle på materialepriser og arbejdslønninger, som du også skal tage højde for.

Spar penge på byggegrunden

Når du skal skaffe penge til drømmeboligen, er det ofte en god idé at kigge nærmere på byggegrunden, som ofte fylder en stor del i budgettet. På denne post kan der nemlig være mange penge at hente, som du måske kan bruge på et større hus. Du må derfor gøre op med dig selv, hvilke prioriteter, du vægter højst.