Sådan finder du den rigtige alarm til dit hjem

Dette indhold er sponsoreret

Det er altid en god idé at have en alarm i hjemmet. I 2020 blev der i gennemsnit begået 48 indbrud hver dag i Danmark – til trods for Corona-situationen. Danmark er faktisk det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Den primære årsag til det er, at det er nemt for indbrudstyve at bryde ind i de danske hjem, fordi danskerne simpelthen er for dårlige til at sikre deres egne hjem, i modsætning til nabolandene. Vil du derfor sikre dig, at dit hjem er i sikre hænder, og dermed være med til at forbedre indbrudsstatistikken? Så er der her en guide til, hvordan du finder den rigtige alarm til dit hjem.

Hænger pris og kvalitet sammen?

Som mange andre ting, så kan det ikke komme bag på nogen, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Dette er også gældende for alarmer. Der findes et stort udvalg af alarmer, og det kan derfor være svært at finde ud af hvilken alarm der er det bedste valg til ens hjem. Men det er nødvendigt, at du tager stilling til, om du har brug for en billig alarm eller en dyrere.

Derfor bør du investere i en god alarm

Det er selvfølgelig op til dig selv at finde ud af, om en billig alarm er den bedste løsning for dig og dit hjem. Men før du går ud og køber en billig alarm, så er der nogle ting, som du bør overveje. Vælger du et for billigt alarmsystem til at sikre dit hjem med, så mister du en række services, som kan være afgørende for effekten og sikkerheden.

Det kan være ting som:

  • Du selv står for monteringen af systemet. Det er lig med større risiko for, at alarmen ikke monteres rigtigt, i forhold til højde, vinkling og følsomhed. Det gør, at alarmerne ikke registrerer alt de bør, og på den måde kan en tyv alligevel bryde ind
  • Du står selv for overvågningen af dit system. Det betyder også, at det er dig selv som skal rykke ud, hvis alarmen går. I nogle tilfælde kan det betyde, at du skal rykke ud, selvom du er langt væk fra hjemmet, eller at du bliver nødt til selv at konfrontere indbrudstyven.
  • Indbrudstyve ved, at der ikke altid er samme sikkerhed ved de helt billige alarmer, og derfor bryder de tit ind i hjem med billige alarmer alligevel, fordi de ikke har den samme respekt

Så selvom en billig alarm kan være bedre for pengepungen, så er det ikke altid en god idé. Det afhænger selvfølgelig af dine behov for sikring af hjemmet.